DRAPSOFFER: Familien til den d
...
DRAPSOFFER: Familien til den drepte jenta har gitt ut dette fotoet av 16-årige Shira Banki. Foto: Privat
Shira (16) død 
etter knivangrepet 
i Jerusalem
Del
De sørgende samlet seg spontant i Jerusalem da det søndag kveld ble kjent at 16-årige Shira Banki døde av knivskadene hun ble påført under angrepet mot homoparaden tidligere i uken.

Tenåringsjenta ble knivstukket sammen med f em andre deltakere i homoparaden i Jerusalem torsdag . Siden har tilstanden hennes vært kritisk. Søndag døde hun av skadene, opplyser sykehuset.

– Avskyelig morder

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sendte sine kondolanser til Bankis familie så snart nyheten om jentas bortgang ble kjent.

– Hun ble drept fordi hun modig støttet prinisppet om at alle har rett til å leve livene sine i verdighet og trygghet. Vi vil ikke tillate at den avskyelige morderen underminerer fundamentale prinsipper som det israelske samfunnet er bygd på, sier Netanyahu ifølge Jerusalem Post.

– Vi fordømmer sterkt dette forsøket på å skape hat og vold i vår midte, understreker Netanyahu.

LES: Israel og løftene

Mindre hat

Shira Bankis familie sier i en uttalelse at de håper framtiden vil bringe mindre hat og mer toleranse.

– Vår magiske Shira ble drept fordi hun var en glad 16-åring – full av liv og kjærlighet – som uttrykte støtte til sine venners rett til å velge hvordan de vil leve, heter det i uttalelsen ifølge Haaretz.

En ultraortodoks israelsk ekstremist ble pågrepet på åstedet og siktet for knivstikkingen. Seks andre ble skadd. Tilstanden er fortsatt alvorlig for to av dem, men sykehuset opplyser til avisa Haaretz at de er på bedringens vei. De tre andre ble påført mindre skader og er utskrevet.

Kommisjon

Den siktede mannen, Yishai Schlissel, er tidligere dømt for å ha knivstukket tre deltakere i homoparaden i Jerusalem i 2005. Han hadde nylig sluppet ut av fengsel etter å ha sonet ferdig en dom på ti år.

Politiet i Israel opplyser at en kommisjon er opprettet for å undersøke «bakgrunnen og omstendighetene» som gjorde at torsdagens angrep mot homoparaden kunne skje.

Under fengslingsmøtet sa Schlissel at han ikke anerkjenner domstolens myndighet. Den «er et ledd i ondskapens mekanisme», fastslo den religiøse ekstremisten.

LES: 16-åring døde etter knivstikking i homoparade i Jerusalem

Demonstrasjoner

I helgen demonstrerte flere tusen mennesker i Israel mot angrepet på homoparaden, og mot mordbrannen på Vestbredden der en halvannet år gammel palestinsk gutt døde fredag. Jødiske bosettere mistenkes for å ha tent på det palestinske huset. Guttens foreldre og fire år gamle bror ligger kritisk skadd på sykehus.

– Landet vårt står i flammer. Flammer av vold, flammer av hat, flammer av løgnaktige, forstyrrede og forvrengte oppfatninger, sa Israels president Reuven Rivlin under helgens protest på Zion-plassen i Jerusalem, ifølge Haaretz. NT B /

homoparade,israel,netanyahu,homofili,Israel, Jerusalem,terror