Illustrasjonsfoto: Moyan Brenn/CC/Flickr

Misjon og krig

Alle kan lese seg til de historiske fakta.

Thomas Kårvand kommer med mange oppsiktsvekkende synspunkter angående islam i Dagen 1. desember.

Han sier det er greit med et kritisk søkelys på islam, men sier samtidig at det er ikke greit likevel. Dessuten påstår han at Dagen ikke er redelig, bygger sine synspunkter på løgner og insinuerer at noen i redaksjonen er fiendtlig innstilt til Islam. Dagen kan svare for seg. Jeg vil hevde at i dag er det enkelt å skaffe seg innsikt i islams politiske og religiøse innhold via media. Vi behøver ikke tro noe som helst, men kun forholde oss til kjensgjerninger. Alle kan lese seg til de historiske fakta.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Koranen inneholder sant nok ord som barmhjertighet, og Muhammed startet også der. Men misjoneringen gikk snart over til hellig krig. I løpet av noen tiår var for eksempel hele Nord-Afrika erobret. Til slutt ble muslimene stanset av franskmennene i 732. Når Kårvand hevder at Muhammed bare svingte det barmhjertighetens og tilgivelsens sverd, er det en påstand som kolliderer med historiske fakta.

Islam betyr underkastelse, det kommer for eksempel klart fram i synet på kvinnen. Krigen mellom sjia- og sunnimuslimer vitner ikke om den fredens religion som Kårvand markedsfører. Muslimer som konverterer til kristendommen blir utstøtt og forfulgt av familien, ja de kan bli drept.

Hva med alle terrorangrepene som gjøres i Allahs navn? Hvordan stiller Kårvand seg til innføringen av sharia-lover i vårt samfunn i forhold til våre menneskerettigheter? Hva med praktiseringen av en blodig antisemittisme som vi i dag ser i Midt-Østen?

Les også
Vatikanet vil ikke vinne jøder for katolisismen
Les også
Misjonsorganisasjon ute av OBS-liste
Les også
Frå visvas til mareritt
Les også
Er flyktningene et bønnesvar?
Les også
– Virker som de har gått litt vel langt