STEIN PÅ STEIN: Hverdager og alt ærlig arbeid er gaver fra Gud. Det er her de aller fleste av oss lever ut våre kall og gaver, skriver Jan Torland. Foto: Vidar Ruud / NTB

Velsignede hverdager

Jeg ønsker hverdagene velkommen. På Jæren hvor jeg kommer fra, sier de: «De' e' jabnå så dræge – det er det jevne som drar». Det er mye sant i dette. Det er bare å se på de gamle steingardene som ble bygd ved at en la stein på stein. Resultatet ble utrolig vakkert.

Hverdager og alt ærlig arbeid er gaver fra Gud. Det er her de aller fleste av oss lever ut våre kall og gaver.

«Til slutt, søsken: Alt som er sant og edelt, rett og rent, alt som er verdt å elske og akte, alt som er til glede og alt som fortjener ros, legg vinn på det» (Fil 4,8).

Jeg vet ikke om Paulus hadde arbeidsmoral for øyet da han skrev dette verset. Men det er gode verdier å ta med inn i hverdagen.

Så er det ikke alle hverdager som er like enkle. Der hvor det er flere mennesker samlet, oppstår det lett problemer og konflikter. Det er her lista ovenfor kommer meg til hjelp. Jeg tar ikke del i baktalen av andre på jobb fordi det ikke er edelt og rett. Jeg snakker til folk og forsøker å finne gode konstruktive løsninger. Det er ikke alltid like enkelt, men det er dette som er veien framover.

Hverdagene trenger ikke være grå, de kan være spennende og fargerike. Det kan være smart å legge inn noen «kunstpauser» hvor en trekker pusten og hviler seg litt i løpet av dagen. Paulus var flink til å gi rom for gleden: «Gled dere!» og i samme åndedrag sa han: «La alle mennesker få merke at dere er vennlige. Herren er nær» (Fil 4,5).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Må Herren velsigne din hverdag!