ILLUSTRASJON: Livet er som en vandring, som et endeløst tog av mennesker på vei mot noe, skriver Ivar Gjerdi. Foto: Adobe Stock

Vandring

«For dere skal ikke gå ut i hast, og ikke skal dere flykte. For Herren går foran dere, og bak dere går Israels Gud» (Jesaja 52,12).

Guds utvalgte folk er på vandring, og får trøstefulle ord og løfter med på veien. Disse Guds løfter gjelder også oss i dag. Vi er totalt omsluttet av hans ledelse og omsorg.

Livet er som en vandring, som et endeløst tog av mennesker på vei mot noe. Vi er på vei mot evigheten. På denne vandringen er det godt å ha med seg en trygg forvissning at det er noe som bærer og holder oss oppe.

Vi må ha en trosforankring i Jesus Kristus. Vi går ikke alene, vi er ikke overlatt til oss selv. Nei, vi har en trygg og sterk hånd å holde oss i.

Moses vitner: «En bolig er den eldgamle Gud, her nede er hans evige armer» (5 Mosebok 33,27). De er gitt oss til frelse og evig liv. Moses hadde erfart at løftene holdt.

Derfor kunne han også si: «Ingen er som Jesjuruns Gud. Han farer fram over himmelen og kommer deg til hjelp, han rir på skyene i sin velde» (5 Mosebok 33,26).

«Fremad, Kristi hærmenn, frem til hellig strid. Foran oss går Jesus, som i fordums tid. Kristus, kongers konge, leder selv sin hær. Se, hans banner bølger, seieren er nær!» (Trygve Bjerkrheim)