GUDS ORD: Har du merket det? Du kan gå en hel dag og forsøke å bli stille for Gud. Men så leser du oppfordringen i Guds ord, og da skjer det, skriver Sverre H. Skilbreid.

Ti for Herren og forvent ham!

«Ti for Herren og forvent ham!» Salme 37,7

Jeg har stor glede av å lete i gamle bibeloversettelser. Denne er fra 1885. Jeg synes den formulerer det kjente verset så elegant og rett på sak. Men du kan gjerne få en moderne versjon: «Vær stille for Herren og vent på ham!»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Har du merket det? Du kan gå en hel dag og forsøke å bli stille for Gud. Men så leser du oppfordringen i Guds ord, og da skjer det! Er det ikke nesten latterlig at en så enkel oppfordring ikke kan komme fra deg selv? Hvorfor måtte det være fra Guds ord?

Tenk over hva evangeliet er. «Jeg døde» skriver Paulus om forsøket på å bli rettferdig for egen maskin. (Rom 7,9) Og i Galaterbrevet 2 skriver han: « … jeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg. Det livet jeg nå lever som menneske av kjøtt og blod, det lever jeg i troen på Guds Sønn, som elsket meg og ga seg selv for meg.»

Det er per Bibel ikke mulig å sparke deg selv i gang. La Guds Ord gjøre det. Om det er en utskjelt kjøleskapsmagnet eller noen istykkerleste mannakorn-kort. Vær Guds enfoldige og la dem løfte deg videre inn i Guds Ord, på nytt.

Selv er jeg fotograf og lager mine egne bibelord-bilder. Via appen Youversion kan du gjøre det samme, eller med ferdige bilder som ligger i appen. Legg dem som bakgrunn på mobilen, eller forrest i bildealbumet. Snuble over Guds ord som har kraft til å si: «Ti for Herren og forvent ham!»