SOLOPPGANG: Han vil komme deg i møte like sikkert som at solen står opp i morgen og hver dag gjennom hele året, skriver Jan Torland. Foto: Adobe Stock

Sikkert som soloppgangen

Nyttårsforsetter kan være inspirerende for noen og strevsomme for andre. Her er vi veldig forskjellig skrudd sammen.

I Bibelen finner du mange flotte løfter både i Det gamle og Det nye testamentet. I dag har jeg lyst til å dele et løfte som stadig oppmuntrer meg. Det er fra profeten Hosea som formaner folket til å vende om til Herren. Inspirert av Ånden forteller han folket hva som er Guds vilje og vei.

«Han gjør oss levende etter to dager, den tredje dagen reiser han oss opp, så vi kan leve for hans ansikt. La oss lære å kjenne Herren, la oss jage etter å kjenne ham! Sikkert som soloppgangen kommer han, han kommer til oss lik regnet, lik vårregnet som væter jorden» (Hos 6,2–3).

Vers 2 peker på Jesus som kom og gjorde oss levende. Han banet også en vei for oss like inn til Guds trone.

Vers 3 er en invitasjon og en inspirasjon til å bli bedre kjent med Herren. Han vil komme deg i møte like sikkert som at solen står opp i morgen og hver dag gjennom hele året. Han som kaller seg selv «Jeg er», er ikke avhengig av våre nyttårsforsetter. Han trenger heller ikke å sette opp sine egne. Han står fast ved sine løfter.

Tenk at kongenes konge inviterer deg på audiens. Det er stort, men enda større er det at han vil møte deg akkurat der du er. Han ser og kjenner deg og lengter etter fellesskap med deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

La oss jage etter å kjenne Herren!