KORS OG KRONE: Taper jeg korset, taper jeg også kronen. Taper jeg, eller har jeg ikke tatt imot Jesus, har jeg ikke noe evig liv og himmelsk krone i vente, skriver Håkon C. Hartvedt.

Kors og krone

I påsken mistet jeg både kors og krone.

Høres det fælt ut? Ja – men heldigvis var det ikke så galt som det høres ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I mange år har jeg hatt et lite gullkors hengende rundt halsen, natt som dag. Så har det falt av. Og jeg aner ikke når og hvor. Og like etter falt en porselenskrone ut av en jeksel i overmunnen min. Så da mistet jeg altså både kors og krone.

Men dette var ytre ting. Jeg kunne kjøpe meg et nytt kors, og porselenskronen min fikk min dyktige tannlege på plass igjen.

Annerledes er det med Korset og Kronen, åndelig sett. Taper jeg korset, taper jeg også kronen. På folkelig språk: Taper jeg, eller har jeg ikke tatt imot Jesus, har jeg ikke noe evig liv og himmelsk krone i vente.

Bibelen sier til enhver som har tatt imot Jesus: «Hold fast på det du har, for at ingen skal ta din krone.» (Åp. 3,11) Det hjelper ikke om du var kristen i går, eller i dag, om du forlater Jesus og lar noen eller noe annet være Herre i livet ditt. Derfor må vi være våkne og leve i daglig omvendelse, ved å daglig helliggjøre Jesus som Herre i våre liv.

Har du ikke tatt imot Jesus, er budskapet: – Ta imot Jesus som din Frelser og Herre, og du får del i det samme. Og har vi tatt imot Ham som vår Frelser og Herre, skal vi vite:

Han fører vår sak

er vår advokat,

vår Mann ved Himmelens trone.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi vet at Han ser.

Vi vet at Han ber

at vi ikke må tape vår krone.

Ja, Jesus ber for oss. Er det ikke stort?

Og ikke bare det: «Se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende», sier Han også.