JOH 3,16: Den lille bibel sier at Gud elsker alle mennesker – uansett adresse, skriver Egil Sjaastad.

Ikke bare til romerne

Innledningen til Romerbrevet (Rom 1,1–7) svarer på tre spørsmål: Hvem? Hva? Hvor? I dag stanser vi for det tredje: Hvor bor de som brevet er stilet til?

Svaret finner vi i vers 7. Brevet ble stilet til «Til alle Guds elskede, kalte og hellige som er i Roma».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De tilhørte trolig ulike menigheter som samlet seg i forskjellige hjem i verdenshovedstaden. De var alle «kalt». Ordet menighet – «ecclesia» – betyr «de som er kalt sammen». Kalt sammen av Jesus selv.

De skulle tilhøre ham som «Guds elskede». Den lille bibel sier at Gud elsker alle mennesker – uansett adresse (Joh 3,16).

Men kjærligheten hans når sitt mål først når vi responderer på hans kall og blir hans brud (Joh 3,29). Da omsluttes vi av brudgommens kjærlighet, og vi helliges av ham. Det vil si at han renser oss fra våre synder og innvier oss til tjeneste for seg. Tilgitt og innviet, det er din status som Guds elskede.

Dette evangeliet skal proklameres for mennesker av alle folkeslag (vers 5). Det er som et frieri fra Jesus selv. Han gleder seg inderlig når folk svarer «Ja!»

Hvor finnes mottakerne av Romerbrevet?

Jo, i verdenshovedstaden Roma. Og på den adressen der du bor.

Hvem? Hva? Hvor? I tre dager har vi nå sett på innledningen til Romerbrevet. Den gir motivasjon god nok til å lese resten.