INTERESSANTE TANKER: Harald Eia ble intervjuet i Oslo Symposium for noen uker siden. Hans tanker om oss kristne var interessante, skriver Sverre H. Skilbreid.

Harald Eia speilte oss godt

Harald Eia ble intervjuet i Oslo Symposium for noen uker siden. Hans tanker om oss kristne var interessante. Vi har gått fra å være majoritet til å bli minoritet. Før behøvde man bare å mene det samme som mange andre. Nå tvinges vi til å reflektere om hvorfor vi tror som vi tror.

I en ny generasjon kristne ledere finnes det mange eksempler på denne refleksjonen. Podkasten «Kulturkrigen» går dypt i bakgrunnen for ideologiene som preger samfunnsdebatten. Når vi ser ideologiene i kontrast til vår egen tro, kan vi bli stående.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Podkasten «Mannspodden» går grundig inn i mange aspekter ved å være mann. Fra et kristent perspektiv. Fagfolk hentes inn for å snakke om temaer rundt identitet, kjønn og rolle.

«Mammas hjerte» er Snapchat og podkast. Her er det ikke bare de praktiske sidene ved å være mor som behandles. Det gås dypt inn i det å være mor og kvinne. Det snakkes inngående om ekteskap og familie.

Det gamle ordet «katekisme» er aktuelt igjen. Boken «Hva er greien med_?: en moderne katekisme», henvender seg til unge. Boken har solgt godt. Behovet for å vite hva vi tror på er stort i neste generasjon.

Dette var noen eksempler. Det finnes flere. Å gå dypt i refleksjon omkring hva vi tror er ikke lenger for spesielt interesserte. Det er nødvendig. Men la oss ikke gjøre det i strev og frykt. En fellesnevner å finne hos disse formidlerne er glede og entusiasme over skattene som finnes.

Les også
Harald Eia til Oslo Symposium: – Det er ikke måte på hvor «woke» Den norske kirke er