GI VIDERE: I åndelig sammenheng vil Jesus ha deg på banen. Jesus vil at du skal gi videre det du har fått. Du skal ikke ha det for deg selv, skriver Håkon C. Hartvedt.

Er du tilskuer eller med på laget?

Vi vet jo hva en tilskuer er, men la oss likevel se hvorledes en ordbok definerer dette ordet. Jeg henter da fram Det norske Akademis Ordbok. Den sier: «En tilskuer er en person som er til stede (ved et arrangement) for (mer eller mindre passivt) å se på.»

Kanskje en litt forsiktig definisjon å si «mer eller mindre passivt»? Vi vet jo at særlig på idrettsarrangement kan publikum endelig være aktive nok. Men en ting er sikkert: De er ikke på banen, i løypene eller på podiet – de er bare tilskuere. De kan se og klappe for dem som får seiersprisen, men de får den ikke selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I åndelig sammenheng vil Jesus ha deg på banen. Når du er på kristne møter er det ikke meningen at du bare skal være en passiv publikummer, selv om du også skal få lov til å bare sitte og ta imot. Men du kan delta i bønnen, i sangen eller i samtalen og fellesskapet etterpå.

Og så vil Jesus at du også skal gi videre det du har fått. Du skal ikke ha det for deg selv. Og har du erfart Jesu kjærlighet i ditt liv, er det ikke noe du heller vil – selv om det kan koste.

Noen vers om dette:

Du har funnet fred hos Jesus.

Du er tilgitt, frelst og født på ny.

Du er trygg i alle dine tider.

Jesus er ditt skjold, ditt vern og ly.

Nådetiden vil snart ende,

Artikkelen fortsetter under annonsen.

og engang vil Jesus spørre deg:

Brukte du din tid og dine krefter

for å lede andre Hjem til meg?

Gi det videre, gi det videre

Du skal ikke ha det for deg selv.

Gi det videre, gi det videre.

så folk finner frelse for sin sjel.