TITANIC: Pastor John Harper brukte sin siste stund i sjøen etter forliset av Titanic til å viten om Jesus. – Er du frels? spurte han de som var i nærheten før han druknet selv, skriver Håkon C. Hartvedt.

– Er du frelst?

Selv om den er fortalt med noen muntlige variasjoner, er denne historien sann.
 Jeg plukker fra nettsiden til «Open the Bible» som la den ut i 2021, og plusser på med litt fra andre kilder.

Om bord på Titanic var det en pastor ved navn John Harper. Han var pastor i en kirke i Glasgow, som nå heter Harper Memorial Church. Grunnen til at han var om bord i Titanic var at han skulle tale i Moody Church i Chicago.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da Titanic gikk ned, havnet Harper og mange andre i sjøen. De på 3. klasse hadde ikke tilgang til verken livbåter eller livbelter. Og det sier seg selv: En overlever ikke lenge i isvann uten noen som helst beskyttelse.

Men i den iskalde sjøen brukte Harper sine siste minutter til å nøde folk til søke Jesus Kristus. En stund klamret han seg til noe vrakgods sammen med en annen mann. Og Harper spurte: – Er du frelst? Mannen sa: – Nei. – Tro på Herren Jesus, sa Harper.

Han klarte å svømme mot flere, og budskapet var det samme. Så kom han tilbake til mannen han først snakket med. – Har du satt din lit til Jesus nå? – Nei, sa mannen. – Andre har vendt seg til Ham og blitt frelst. Tro på Herren Jesus Kristus!

Noen få øyeblikk seinere klarte ikke Harper mer. Han var utslitt, og isvannet gjorde også sitt til at han mistet livet.

– Hvordan kan vi vite at denne historien er sann? spør «Open the Bible». – Jo, en tid etter dette reiste den ovennevnte mannen seg i en kirke i Canada, og vitnet: – Jeg er den siste pastor John Harper fikk lede til frelse.

Hva med deg?