KAMP: Historien har lært oss at William Booth fikk rett. Budskapet hans er brennaktuelt i dag. Det står virkelig kamp om det som før var grunnleggende kristne sannheter, skriver Jan Torland. Foto: Per Løchen / NTB

En formaning

William Booth (1829–1912), grunnleggeren av Frelsesarmeen, skal ha sagt: «Jeg anser hovedfarene i det kommende århundret å være religion uten Den hellige ånd, kristendom uten Kristus, tilgivelse uten omvendelse, frelse uten å bli født på ny, politikk uten Gud og himmel uten helvete.»

Historien har lært oss at William Booth fikk rett. Budskapet hans er brennaktuelt i dag. Det står virkelig kamp om det som før var grunnleggende kristne sannheter. Nøkkelen for oss ligger i å gå tilbake til Bibelen og til Kristus som er Skriftens sentrum. Deres vitnesbyrd er sant.

«Jesus sa da til de jødene som var kommet til tro på ham: 'Hvis dere blir i mitt ord, er dere virkelig mine disipler. Da skal dere kjenne sannheten og sannheten skal gjøre dere fri'» (Joh 8,31).

I Guds ord finner du alt det William Booth nevner i lista si. Jesus nevner det alt sammen. Han begynner for eksempel sin tjeneste med å si: «Vend om, for himmelriket er kommet nær» (Matt 4,17).

«Hellige oss i sannheten. Ditt ord er sannhet», sier Jesus (Joh 17,17). La oss våge å stå for sannheten i 2022, selv om flertallet mener noe annet.

Bli og forbli, bo i og stå på Ordet. Da står du trygt gjennom alle livets stormer. Ordet gir oss klarsyn slik at vi kan se tydelig midt i ei tid med forvirring. For meg er sannheten dyrebar, og i sannheten ligger det en veldig kraft som setter oss fri.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

William Booth sa også: «Hvis du ønsker å forandre framtiden, må du ta i tu med nåtiden.»