JERUSALEM: Profeten taler om Jerusalem som blir forsonet med Gud, og bygget opp igjen, skriver Sverre H. Skilbreid. Foto: Kenneth Fjell Rasmussen

Sorgen over mor har en dyp plass i Guds hjerte

«Gled dere over Jerusalem og fryd dere over henne, alle dere som elsker henne! Ta del i hennes glede, alle dere som sørger over henne!» (Jesaja 66:10)

Gud beskriver Jerusalem som en mor. Folket sørget ikke over en død mor. Jerusalem var levende, men ødelagt. Murene var brutt ned. Hva var folket uten denne byen rundt seg?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Folket elsket Jerusalem, men sørget over henne. Byen var uten trygghet og overflod. Derfor er det så sterkt å lese at profeten ber dem glede seg med henne. Kan folket glede seg i en ødelagt by?

Profeten taler om Jerusalem som blir forsonet med Gud, og bygget opp igjen. Byen er som en mor som får hjelp. Hun blir forsonet med Gud, og barna hennes blir trygge og fulle av fryd.

Så beskriver Gud seg selv som en mor. Han favner både folket og byen. Han sier: «Som en mor trøster barnet sitt, slik vil jeg trøste dere. I Jerusalem skal dere få trøst.» Så dypt går Jesu forsoning.

Mange sørger over mor. Se hvor dypt i Guds hjerte akkurat det har plass! Bibelens tekster om Israels frelse og vår frelse er ofte satt sammen med de mest grunnleggende relasjonene.