VISDOM: Det ligger stor visdom i å grunne på Guds ord. Bruk tid i Ordet. Si det ut høyt. Be Ordet både over deg selv og andre, skriver Jan Torland.

Ordet gjør deg vis!

En pastor og kona hadde problemer i ekteskapet sitt. Dette skjedde for så lenge siden at det ikke fantes familieterapeuter. Hvem skulle de snakke med? De bad over saken. Valget falt på ei dame i menigheten som brukte masse tid i Gud ord. Hun var nok ikke den skarpeste kniven i skuffen, men hun fryktet Herren og søkte ham helhjertet.

De la saken fram for henne og bad om råd. Hun lovte å søke Gud og be om visdom. Etter ei tid kom hun tilbake til pastorparet og delte den visdommen Herren hadde gitt henne. Det denne dama delte, ble som verdifulle nøkler som «låste opp» den vanskelige situasjonen de var i.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Hvor høyt jeg elsker din lov! Jeg grunner på den hele dagen. Ditt bud gjør meg mer vis enn mine fiender. Det er alltid hos meg. Jeg skjønner mer enn mine lærere for jeg grunner på dine lovbud. Jeg har mer innsikt enn de gamle, for jeg tar vare på dine lovbud.» (Sal 119,97–100).

Det ligger stor visdom i å grunne på Guds ord. Bruk tid i Ordet. Si det ut høyt. Be Ordet både over deg selv og andre. Over tid vil du oppdage at Ordet går ned i hjertet ditt og ut i armer og bein. Ordet blir en del av deg som du lever ut på en naturlig måte.

Da blir du ei klok kvinne eller en vis mann. Du blir som en som bygger livet på fjellgrunn. Når livets stormer kommer, står du trygt. Du blir som et digert tre som andre søker tilflukt til. Ordet gjør oss vise.