FRED: «Dette har jeg gjort med min sterke hånd.» Jesaja 10,13. Jeg vil håpe at du har tatt din tilflukt hos Herren og funnet fred i den Allmektiges hånd, skriver Ivar Gjerdi. Foto: Odd Mehus

Min Gud

«Herre, jeg setter min lit til deg; jeg sier: ‹Du er min Gud. Mine tider er i din hånd.›» Slik vitner David i Salme 31. Det er noe eget med Guds hånd. Den er sterk, trygg og øm.

I forbindelse med avskjeden som Israels åndelige leder lyser Moses velsignelsen over Israel og vitner om Herren. «Ja, han elsker sitt folk. Alle hans hellige er i hans hånd. De setter seg ved dine føtter og tar imot av dine ord.» 5. Mosebok 33,3. Moses hadde erfart Guds frelsende hånd, «her nede er hans evige armer».

Vi skal få kjenne oss trygge på at alle våre dager ligger i Guds hånd. Vi har med en Gud å gjøre som tok et oppgjør med synden i våre liv. En naglemerket hånd er det synlige tegnet på Guds fullbrakte frelsesverk for oss på Golgata kors.

Synden er sonet og gjelden er betalt. Den naglemerkede hånden blir som et blikkfang for troen. Vi skal leve og hvile i tillit til at våre liv og alle dager er i Guds sterke hånd.

«Dette har jeg gjort med min sterke hånd.» Jesaja 10,13.

Jeg vil håpe at du har tatt din tilflukt hos Herren og funnet fred i den Allmektiges hånd?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Sikker i Jesu armer Selv når jeg føler frykt, Sikker for verdens snarer Hviler jeg der så trygt.
Lett blir min tunge byrde, Bort svinner angst og tvil, Kun noen sorgens tårer, Deretter gledens smil!» Crosby.