FRELSE: Jesus hadde forvandlet alkoholen til møbler, klær og en lykkelig familie for den tidligere alkoholikeren. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Livet kan bli forvandlet

En mann som lenge hadde hatt alkoholproblemer, var blitt en kristen. Han møtte en dag en tidligere svirebror, som spottende spurte: «Så, du er blitt en kristen? Da tror du vel på mirakler også?» «Ja, det gjør jeg», svarte han. «Da kan du vel forklare meg hvordan Jesus kunne forvandle vann til vin, som det fortelles om i Bibelen.»

«Nei, det kan jeg nok ikke», svarte han.

«Men hvis du har anledning til å bli med meg hjem, så skal jeg vise deg et annet mirakel som Jesus har gjort. Han har forvandlet alkoholen til møbler, klær og en lykkelig familie.»

Det var ikke tvil om at det hadde skjedd et under. Jesus hadde kommet inn i livet hans.

«Og la dere ikke lenger prege av den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til hans behag, det fullkomne.» Rom 12,2.

Jesus ønsker å komme inn i alle menneskers liv. Paulus advarer mot å la seg prege av denne verden. Mange erfarer at syndens fristelser og makt er overveldende. Man er i et jerngrep som en ikke makter å komme ut av i egen kraft. Men Jesus kan gjøre en forvandling. Han kan skape et nytt liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I kjærlighet og omsorg, i ord og handling kan vi være med å vise vei til Jesus som frigjører. Mange forteller også at det var kjærligheten de ble møtt med i kristne behandlingsinstitusjoner, som ble avgjørende.