FOKUS: For ikke lenge siden var det Idrettsgalla. Juryen hadde litt av en jobb, så utrolig mange fantastiske prestasjoner som norsk idrett sto for i 2022, skriver Håkon C. Hartvedt.

Idrettsgalla

For ikke lenge siden var det Idrettsgalla. Juryen hadde litt av en jobb, så utrolig mange fantastiske prestasjoner som norsk idrett sto for i 2022. 
Jeg lar meg imponere og inspirere over hvilke offer idrettsstjernene tar på seg for å oppnå sine resultater.

Treningstimer, ofte flere ganger daglig og i alt slags vær, lite tid familie, venner og andre sosiale aktiviteter enn det reint idrettslige. Og som ikke det var nok må de tenke på vekt, kosthold og vitaminer, og holde seg borte fra ting som kan bryte ned kroppen eller ødelegge formen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Så er det fokuset. Fokuset som lærer dem å ikke hvile på gamle laurbær, men ha fullt fokus på hver ny konkurranse og arbeidsoppgavene de har å jobbe med i tilknytning til denne.

Jeg tror vi kan lære en god del av dette med hensyn til vårt kristne liv.

Hva skal vi ha fokus på?

Jo, i Hebr. 12,3 leser vi: «Ja, gi akt på Ham som holdt ut en slik motstand fra syndere, for at dere ikke skal gå trett i deres sjeler og bli motløse.»

I en artikkel i «Finnmarkshilsen» skriver Axel Remme blant annet om dette: 
«Gi akt på Jesus, er påminnelsen her. Rett blikket mot verdens frelser. Slipp Ham til i dine tanker. Å tenke på Ham er det viktigste vi kan bruke tankene til. Det er det mest nyttige og fruktbare. For det ordner oss innenfra, renser, opplyser, veileder, gir lys, håp og kraft. Når Han får fylle tankene våre med sitt ord, blir det også mye takk. Står vi fast og rådløs, hjelper det å be som sangeren: ‹si så hva du har tenkt, o Gud.›»