TRE GANGER: «Fø mine lam», sa Jesus til Peter, skriver Sverre H. Skilbreid. Foto: Newswire / NPK

Hvordan Peter mater lammene

Istedenfor å sitere ett bibelvers til andakten, vil jeg anbefale to hele kapitler. Jeg blir ikke ferdig med Peter etter å ha skrevet om ham. Vi har to brev etter ham, og fargerike skildringer i både evangeliene og Apostlenes Gjerninger.

Det første kapitlet i begge Peters brev har et spesielt preg. Har du lagt merke til det? Peter er egentlig veldig fast og tydelig i det han skriver. Men måten han skriver på løfter. Og mens du leser kjenner du deg båret inn i det Peter ønsker for oss.

Et av de tydeligste eksemplene er: «Ham elsker dere, enda dere ikke har sett ham; ham tror dere på, enda dere nå ikke ser ham. Og dere jubler og er fylt av en glede så herlig at den ikke kan rommes i ord, for dere når troens mål: frelse for deres sjeler.» (1 Pet 1:8–9) Det skjer mens du leser.

«Fø mine lam», sa Jesus til Peter. Tre ganger. På stranden etter den overveldende fiskefangsten. Etter Peters største nederlag noen dager før. Han hadde fornektet Jesus tre ganger da det gjaldt aller mest.

Den dype erkjennelsen av egne nederlag. Og den dype forsoningen. Jesus som sonet Peters synder. Det preger Peter når han gjør akkurat det Jesu kalte ham til. Peter gir føde til lammene.

Les også
Varme og tydelige brev