UTØMMELIG KILDE: Gjennom hele livet har jeg hatt interesse for Bibelen. Den er for meg en uerstattelig kilde og helt utømmelig, skriver Terje T. Konradsen.

Hva Jesus etterlot oss

«Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd.» (2 Tim 3,16)

Min første Bibel kjøpte jeg for egne sparepenger da jeg var sju år. Den var rød og hadde liten skrift. De første årene leste jeg mye i Det gamle testamente. Jeg likte den spennende «krigshistorien» om de gamle trosheltene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter et åndelig gjennombrudd som tolvåring fikk jeg større interesse for Salmene og Det nye testamentet. Jeg understreket vers på vers etter hvert som «de ble gode for meg».

Hvorfor var Bibelen blitt en levende bok som talte til meg personlig? Etter hvert forsto jeg at det handlet om Den Hellige Ånd. Han hadde fylt meg og opplyst meg. Snart våget jeg å lese «de gode bibelversene» høyt i kameratflokken.

Gjennom hele livet har jeg hatt interesse for Bibelen. Den er for meg en uerstattelig kilde og helt utømmelig. Men likevel er det et faktum at Jesus ikke etterlot oss noen bok, men han lovet å sende Den Hellige Ånd. Bibelen kan bli tatt fra oss, og en dag vil vi uansett ikke trenge den lenger. Men Ånden vil alltid være i oss og med oss, både i den nåværende verden og i den kommende.

I den kommende verden vil vi ikke lenger bruke tiden til å lese i Bibelen, da har vi Ånden i fullt mål. Enn så lenge er Guds ord vinduet vi ser igjennom mens vi lever her. Ånden vil alltid benytte seg av Ordet for å gi oss åpenbaring om Gud.