TENT LYS: Charles H. Spurgeon: «Jeg vil heller ha et brennende lys i en ølflaske enn en sølvstake med et slukket lys, et lys som ikke kunne tennes.» Illustrasjonfoto. Foto: Banprik Foto: Adobe Stock

Herren bruker ofte dem med liten eller ingen utdannelse

Den kjente predikanten Charles H. Spurgeon, i en betraktning om talglys, følgende:

«Dere ser at jeg har satt lyset i en ølflaske, og det gir like godt lys som i en gullforgylt stake. Dette er et meget populært redskap og dertil enkelt og billig. Hvem har vel noe imot det om han befinner seg i mørke og har hastverk? Har du ingen bedre lysestake, greier denne seg utmerket.

Herren bruker ofte redskaper som har svært liten eller ingen utdannelse. Han har visst å nyttiggjøre seg de redskaper som er foraktet. Men samtidig, hvis det var overlatt til meg å avgjøre hva slags lysestake jeg ville sette det lys i som skulle lyse meg til sengs, ville jeg naturligvis ikke gjøre motstand mot en bedre stake. Ja, jeg ville ikke engang sette meg imot at lyset sto i en sølvstake.

Men jeg vil heller ha et brennende lys i en ølflaske enn en sølvstake med et slukket lys, et lys som ikke kunne tennes.»

Tenn meg, Jesus, la meg være, hver en dag et lys for deg.
 Alltid leve Deg til ære,
 led meg Du på all min veg.

Gjør meg villig, varm og våken,
 kjære Jesus, led meg frem. 
Gjør meg til et lys i tåken,
 som kan lede andre hjem.

Gjør meg sterk, når verden vinker, 
og meg bort fra Deg vil dra.

Løft mitt blikk når motet minker, 
mot det mål som Du meg gav.

Petra Flagestad Larsen