EVIG: Guds ord bærer en evig frelse med seg. Det ser vi i Jesus, skriver Jan Torland.

Guds ord er evig

Guds ord er evig. «I evighet, står ditt ord fast i himmelen» (Sal 119,89). Guds ord bærer evigheten med seg. Vi så dette tydelig da Jesus, Ordet, kom inn i tiden. Han er alfa og omega, uten begynnelse og ende. Jesus som var utenfor tiden, kom inn i tiden for å gi oss evig liv.

Som menneskebarn bærer vi på evigheten i våre hjerter som gjør at vi spør: «Det må vel være noe mer enn bare å bli født for så å dø?»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Guds ord bærer en evig frelse med seg. Det ser vi i Jesus. Han som sier: «Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på meg, skal leve om han enn dør.» (Joh 11,25).

Jesus fyller evighetssuget vårt. Eller rettere sagt så blir det erstattet av en lengsel etter å være sammen med vår himmelske Far og hans sønn Jesus Kristus.

Finnes tiden i evigheten? Eller blir vi helt fri fra tidsklemmer av ulike slag? Kanskje er vi, slik Gud er, i et sterkt lys som forløser livsglede, skaperkraft, liv og overflod.

Guds ord har det uforanderlige med seg. Det står seg gjennom alle skiftende tider og ulike trender. Guds ord gjør oss robuste fordi vi er forankret i noe som er evig (Sal 119,89). Dette gjør oss ikke livsfjerne, men snarere livsnære. For vi vet at livet her på jorden er en gave fra Gud. Vi er satt her til å elske Gud og våre medmennesker.

Vi blir eldre for hver dag. Men for oss som er Jesu disipler, er alderen et hederstegn. Den vitner om livets forgjengelighet, men samtidig roper alderen sammen med Evighets ordet med høy stemme: «Det beste ligger foran oss!»