GUDS GODHET: Gud vet best hva som er bra for deg, skriver Håkon C. Hartvedt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Gud vet best hva som er bra for deg

Vi har alle våre ønsker. Men hva om alle våre egne ønsker ble oppfylt. Ville vi da blitt lykkelige?

La meg trekke fram noe fra en roman, og så noe fra en filmserie. (Jeg forteller fritt.)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I «Det gyldne evangelium» fabulerer Gabriel Scott om at Peter i samtale med Vår Herre mener at det er for gale at mennesker ikke får vite det som kommer til å skje med dem i framtiden. «Ok» – sier Vår Herre. «Vi drar ned på jorden, og så får du den evnen. Vel nede på jorden går de to bortover en landevei.

Da får Peter vite at om to timer kommer de til et vertshus. Der kommer Peter i krangel med verten som sender hunden sin på ham, og den biter Peter stygt i låret. 
Dagen er da ødelagt for Peter. Han klarer ikke å tenke på noe annet. «Nå er det en og en halv time til hunder biter meg, nå er det en time og 20 minutter … Vi kan trygt si at han ikke ble lykkeligere over å ha fått denne evnen.

I New Faith Networkserien «The Encounter» møter vi en stresset mor som føler at hun gir og gir av sin tid, kjærlighet, omsorg og uten at noen synes å bry seg. «Tenk om jeg kunne fått realisert drømmene mine i stedet. Vært fri til å reise og utvikle talentene mine.»

I en svært realistisk drøm får hun så alt dette. Da ser hun at lykken hun trodde var i det livet hun drømte om, var en illusjon. Nå ser hun at hverdagslivet med mann og barn er mye mer verdt.

Gud gir oss ikke alltid det vi ønsker, men det som er absolutt best for oss til enhver tid.