ØYENVITNE: Peter skriver om da han og Jakob og Johannes var på fjellet med Jesus. Foto: Adobe Stock

Barmhjertig, klar og tydelig

Vingle-Peter. Han som var opp og ned, og som sa det de andre bare tenkte. Og som forrådte Jesus. Se hvordan han skriver i brevene sine. Formaningene hans er varme og barmhjertige, og de løfter opp. Det kommer et sted fra. Peter er dypt preget av møtene med Jesus.

Peter skriver om da han og Jakob og Johannes var på fjellet med Jesus. Han var overveldet og forvirret den gangen. Men det som står igjen er klart og tydelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Vi fulgte jo ikke klokt uttenkte myter da vi kunngjorde for dere vår Herre Jesu Kristi kraft og hans komme. Nei, vi var øyenvitner og så hans guddommelige storhet. For han fikk ære og herlighet av Gud, sin Far, den gang røsten lød over ham fra den høyeste herlighet: «Dette er min Sønn, den elskede, i ham har jeg min glede.»

Vi hørte selv denne røsten fra himmelen da vi var sammen med ham på det hellige fjellet.» (2. Peter 1:16–18)

Hvordan forholder vi oss til Bibelen og det Peter skriver? Legg merke til at han er øyenvitne. Det er ikke eventyr, sier Peter, vi hørte selv røsten, og vi var sammen med Jesus. Den varme og tydelige tonen, og øyenvitneskildringen går sammen i brevet. Hvor rikt er ikke det?