FRI: Det dreier seg ikke om synden. Det dreier seg omkring Jesus. Han kom for å sette fri, skriver Sverre H. Skilbreid.

Å finne seg fri i Ham

Synd finnes, enten det er på mote å snakke om den eller ikke. Synd plager oss ikke mindre, men mer, dersom den ikke får språk.

Det dreier seg ikke om synden. Det dreier seg omkring Jesus. Han kom for å sette fri. Så ikke synden skal dreie oss om seg selv. Synd merkes, enten vi har språk for den eller ikke. Den er navnet på alt som ødelegger. Men synd er synd også når den ikke merkes. Vi trenger Guds egne ord om den.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Synden kan sitte så smertefullt dypt i oss at det er vanskelig å se den. Virkelig se den som den er. Det er bare mulig om vi ser Jesus. At han døde og sto opp igjen for all verdens synd. Også vår. Også den som råket oss.

Vi ender fort i smertefull religiøsitet og fornektelse. Vi endrer teologi, etikk eller gudsbilde. Om vi ikke virkelig ser hva Jesus gjorde. Vår tro blir det motsatte av hva vi virkelig trenger. At Jesus virkelig setter slavene fri. Uten frigjøreren blir det lett at vi ikke orker. Og det er forståelig. For syndens byrde og kraft er helt reell. Bare Jesus kunne bære den.

Den hellige ånd er vår venn. Han er ikke som anklageren, men viser synden på den gode måten. Ved at han alltid peker videre til Jesus. Så vi kan finne oss selv fri hos Ham.