Eier vil ha tydeligere bibelsyn ved NLA

Indremisjonsforbundet vil ha en spissere formulering av NLA-Høgskolens bibelsyn.

- Imf som del­ei­er øns­ker en ord­lyd som gjør at de an­sat­te er mer for­plik­tet til det som ei­er­ne står for, sier ge­ne­ral­sek­re­tær i Imf, Erik Fur­nes til Sam­bån­det.

Indre­mi­sjons­for­bun­det (Imf) er en av syv eiere av NLA-Høg­sko­len.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Denne vin­te­ren har det rast en de­batt, både på sko­len og i Da­gens spal­ter, om bi­bel­sy­net på sko­len.

Imf vil at skjer­pin­gen av ret­nings­lin­je­ne tas med i re­vi­sjo­nen av ved­tek­te­ne, som sko­len egent­lig skul­le ha gjort i for­bin­del­se med fu­sjo­nen.

- Vi ser at ord­ly­den i dag er for uklar og øns­ker å spis­se den. Men ei­er­ne må være enige om ved­tek­te­ne, så vi får jobbe frem en fel­les for­mu­le­ring, sier Fur­nes vi­de­re.

I pa­ra­graf 5 i sko­lens ved­tek­ter heter det i dag at «NLA-Høg­sko­len byg­ger på den krist­ne tro slik den er ut­trykt i Den hel­li­ge skrift og Den nors­ke kir­kes evan­ge­lisk-lu­thers­ke be­kjen­nel­se».

Sko­len har også et verdi­do­ku­ment ved­tatt i 2008, hvor det pre­si­se­res at «vår evan­ge­lisk-lu­thers­ke be­kjen­nel­se for­ut­set­ter at Skrif­ten er gitt oss av Gud.

Den for­mid­ler Guds åpen­bar­te ord til men­nes­ker til alle tider, og har auto­ri­tet der den klart bin­der vår sam­vit­tig­het som nor­me­ren­de norm i spørs­mål som gjel­der tro og liv».

I til­legg til Imf er Fri­kir­ken, Det Nors­ke mi­sjons­sel­skap (NMS), Mi­sjons­sam­ban­det (NLM), Nor­mi­sjon, Søn­dags­sko­len Norge og Nor­ges kris­te­li­ge stu­dent- og skole­ung­doms­lag eiere av høg­sko­len.

Dagen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Skriftprinsippet på NLA
Les også
En unik anledningLars Dahle