Svein Andersen (67) beboer på Ellingsrudhjemmet, var den første i Norge som fikk vaksinen. Sykepleier Maria Golding utførte vaksinasjonen. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Vaksiner er en Guds gave

Jeg er glad for at pastor Bjørn Kristiansen angrer på sine uttalelser og anbefaler alle å vaksinere seg mot korona.

Det Norske Baptistsamfunn har drevet misjon i Kongo/Zaire i 100 år. Vi har sendt veldig mange misjonærer, medarbeidere og besøkende til landet hvor det er mange fremmede sykdommer for oss. Hver gang noen har reist til DR Kongo eller andre land i Afrika eller Asia, har vi sørget for at de har vært vaksinert.

Det er viktig for misjonsledelsen å unngå sykdom og død hos medarbeiderne. Vi har drevet med vaksinering av den nasjonale befolkningen så mye vi har hatt kapasitet til.

Når vi i misjonsledelsen besøkte land vi hadde arbeidere i, har vi tatt profylakse mot malaria, vi er blitt vaksinert mot gulfeber, og vi har sovet under myggnett. Det er viktig å ta de forholdsregler vi kan for å unngå å bli smittet.

Selvsagt ber vi om Guds velsignelse og hjelp, men vi tror ikke at malariamyggen ser forskjell på kristne og andre. Gud har gitt oss fornuft og visdom. Legevitenskapen har funnet stadig bedre vaksiner og medisiner. Det er topp og vi baptister benytter oss av helsepersonell og medisiner, som alle andre. En stor takk til alle i helsevesenet som har stått på i snart et helt år for koronapasienter.

Vi tror ikke det er Trump som har fått vaksinen på plass mot Covid 19, men er glade for de mange store medisinske selskap som har jobbet dag og natt for å utvikle vaksinen. Jeg gleder meg til å bli stukket av en sykepleier, slik jeg ble da jeg i november fikk vaksine både mot lungebetennelse og influensa.

Viruset angriper alle. Dessverre er enkelte baptistledere i Afrika allerede døde av Covid 19 og flere er syke. Vi følger derfor nøye de regler som myndighetene til enhver tid forordner.

I den menighet jeg tilhører har vi nå ikke hatt gudstjenester på over en måned. I mars har vi, som alle andre menigheter, hatt strenge restriksjoner i et helt år. Det skulle bare mangle. Vi har jo hørt at enkelte menigheter, som har fulgt alle smittevernregler, likevel har blitt smittet.

Jeg er derfor glad for atpastor Bjørn Kristiansen angrer på sine uttalelser og anbefaler alle å vaksinere seg mot korona. Ros til han som har mot til å si unnskyld for at hans leserinnlegg kom galt ut, og hans poeng om frivillighet når det gjelder å ta vaksinen forsvant i støyen.