MISJONÆR: Farhad Rahmani vil gjøre seg tilgjengelig for konvertitter. Foto: Johannes Ek Reindal

Starter bibelgruppe for konvertitter

Iranske og afghanske konvertitter kan nå ta kontakt med Farhad Rahmani, om de vil møte kristne fra egen kultur.

For hvordan er det egentlig å være kristen? Hvor går veien videre etter dåpen og omvendelsen?

I tre år har Farhad Rahmani brukt alle sine penger på å kjøpe bibler. Disse deler han ut på gata i Oslo, 300 totalt har han delt ut til landsmenn fra Afghanistan, iranere og nordmenn. Men han ønsket å gjøre noe mer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg og noen kristne venner var samlet da vi fikk ideen. Tanken var å være konvertitter til hjelp. Ofte er de døpt, de går i menigheten, men er ikke så aktive i å misjonere. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier han.

Selv døpte han seg i 2012 og går i «en rekke menigheter».

– Men jeg er mest i Misjonssalen i Oslo. Der er jeg med og legger til rette for gudstjenestene.

Nå annonserer de i aviser om at misjonsgruppen tilbyr persiskspråklig informasjon og hjelp til de som ønsker å bli bedre kjent med kristendommen. De tilbyr bibelkurs, gratis bibler på persisk, kontaktinformasjon til norske kirkemiljøer og annen informasjon.

Aktivitet

For Farhad og de fem andre i gruppen ønsker å se aktive afghanere og iranere, aktive for Jesus.

– Mange av dem har ikke fått med seg forskjellen på kristendom og islam. Mange av dem vet kanskje ikke hva som skjer etter dåpen. Blant vanlige afghanere er det også mange misforståelser om Jesus. De ser på ham som en profet, så når jeg forteller at Jesus er helt Gud og helt menneske, anser de meg for vantro. Men da jeg startet å lese i Bibelen, skjønte jeg fort at dette var noe helt annet enn Koranen, forteller han.

Farlig

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det å konvertere fra islam til kristendom er en farlig avgjørelse for mange i muslimske land. Ikke minst i land som Iran og Afghanistan. Senest for et par uker siden presenterte Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas) en rapport om iranske konvertitters situasjon når de blir sendt hjem til Iran. De dokumenterer at mennesker blir returnert til forfølgelse og trakassering.

Heller ikke i Norge er situasjonen helt god, selv om det er noe helt annet.

– De Afghanerne jeg treffer i mottakene snakker ikke med meg. De drikker ikke av den koppen jeg har drukket av, fordi de mener jeg er vantro. Jeg kjenner mange konvertitter som har fått juling for sin tro, forteller han.

Farhad opplevde selv at noen afghanere han delte ut en Bibel til, ble ganske ampre. Men de tok Bibelen og gikk.

– To måneder etterpå ringte han ene meg og sa han ville bli med i kirken, smiler Farhad.

Forskjell

Farhad og misjonsgruppen har tatt høyde for at ikke alle iranere og afghanere går overens. Derfor består gruppen av folk fra begge land. Han håper at øynene åpnes for hva som skjer med kristne i hans hjemland. Han sier at «mange tusen muslimer» har konvertert til kristendommen, men at samtlige er nødt til å leve i skjul.

Les også
– Norsk konvertitt- retur holder ikke mål
Les også
Ble torturert etter tvangsretur fra Norge
Les også
Blasfemi-dømt for å «like» konvertitt-side
Les også
USA og Sudan forhandler om kristne Meriam
Les også
Kritiserer kritisk asylrapportRapport om konvertitter
Les også
Nå håper han å bli troddKonvertitter