TIPS til nabolagsmisjonærer: Del bakevarene dine med andre! Illustrasjonsbilde: Yayimages.com

Slik kan du leve som misjonær i nabolaget

Vi gir deg 41 tips til hvordan du kan bli en som deler evangeliet med naboene dine.

Start en løpegruppe med naboene, se en fotballkamp sammen, eller arrangér isfest om sommeren. Inviter til filmkveld med etterfølgende diskusjon, eller åpne hjemmet ditt til en ukentlig middag med en eller flere familier.

Den første listen, i 25 punkter, var så populær at han måtte spe på med flere forslag. Disse er å finne på vergenetwork.org, et nettverk som har som mål å hjelpe dem som vil nå sine lokalsamfunn med evangeliet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pastoren i Redeemer Round Rock i Texas, USA forteller at han synes det er nyttig å ha praktiske ideer som kan engasjere folk. Reeves presiserer at de fleste forslagene på listen er «normale, dagligdagse ting som folk allerede gjør».

– Håpet er at vi skal gjøre disse tingene med en evangelisk intensjon, skriver han.

Reeves er opptatt av at aktivitetene skal inngå i hverdagens vanlige rytme. Han anbefaler at «nabomisjonærene» hører Den hellige ånds stemme «så de vet hvor Gud arbeider», og foreslår videre at evangeliet forkynnes på en frimodig og ydmyk måte som er tilpasset omgivelsene.

Et annet av Texas-pastorens praktiske tips er å engasjere seg i borettslag og velforeninger. Han foreslår også å ta initiativ til å lage en telefon- og epostliste over alle naboene. For å skape trygghet i gata.

VISDOM: – En må ha visdom i måten en går frem på. Når vi har etablert et vennskap med noen er de trygg på oss og da er alt lettere, sier evangelist Arne Skagen.

Juleforestilling

Evangelist Arne Skagen er aktuell med evangeliseringsboken «Jeg fant, jeg fant». Der forteller han historier med små begynnelser.

En av dem omhandler en bestefar han møtte da han besøkte Wales. Ray så skuffelsen i ansiktet til barnebarnet og de andre barna da de hadde brukt over 100 timer på å forberede en juleforestilling som bare samlet noen få sjeler i den lokale kirken.

Grepet av medfølelse tar han kontakt med sin lokale pastor. Det blir til at barna blir invitert til å sette opp juleforestillingen på nytt, som årets første, i januar. Denne gangen samler forestillingen fullt hus i kirken.

Etterpå tar en mor kontakt med pastoren. Sharon lurer på om hun også kan møte opp til gudstjeneste og får etter hvert mannen, Paul med seg i kirken på søndagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da jeg besøkte Swansea for ikke lenge siden, fikk jeg gleden av å møte hele familien, forteller Skagen.

Enda flere familiemedlemmer er nå kommet til tro.

«Lite ante Ray og pastoren om hvilke ringvirkninger praten deres skulle få i lokalmiljøet de neste to årene», skriver Arne Skagen i boken.

GIKK GATELANGS: Arne Skagen forteller at han og kona hadde lister hvor de skrev opp navn på folk som de ba for. Da de gikk i gaten sin ba de om velsignelse over husene de passerte.

Relasjon

Skagen har sans for gode ideer for å nå ut «med de gode nyhetene» i nabolaget. Overfor Dagen presiserer han likevel at det å bygge gode relasjoner, ikke evangelisering, må være fokuset.

– Du må vinne retten til å kunne snakke inn i livet til naboene dine. Det kan ta kort eller lang tid. De skal ikke være objekter for oss, men mennesker som Gud elsker. Vi er kalt til å gjøre disipler, og skal også ha en relasjon etterpå. Å bygge vennskap er det viktigste, sier han.

På lik linje med Josh Reeves anbefaler han at bønn og arbeid går hånd i hånd.

– Jevnlig bønn er viktig. Du ser naboene dine på en annen måte når du har løftet dem opp til Gud i bønn.

Firebarnsfaren forteller at han og kona hadde lister hvor de skrev opp navn på folk de ba for. Da de gikk i gaten ba de om velsignelse over husene de passerte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Må ha visdom

Når Dagen spør om det er konkrete ting han vil advare mot i naboevangelisering, er han ikke sen med å svare.

– Ikke kjør på med bibelvers. Du kan noen ganger bli så ivrig at du blir for direkte og sterk for noen. Det vil gjøre at de trekker seg. En må ha visdom i måten en går frem på. Når vi har etablert et vennskap med noen, er de trygg på oss, og da er alt lettere.

Evangelisten er også opptatt av ikke å komme inn i diskusjoner. Hans erfaring er at diskusjoner stenger mer enn de åpner.

– Du kan vinne en diskusjon, men tape mennesket, sier han.

Skagen fremhever den naturlige samtalen.

– Folk spør ofte hva du holder på med, og da kan du fortelle det og legge til at du er engasjert i en menighet. Be om å få en naturlig anledning til å dele, utfordrer han.

Å være seg selv er viktig, tror evangelisten.

– Det mest naturlige for oss kristne er å være kristne, ler han. – Og jeg må få være meg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Den hellige ånd er med

Skagen tror naboer setter pris på ekthet. Han tror også og at de vil kunne dele behov og ta i mot forbønn hvis et naturlig vennskap er etablert.

– Det er viktig å bruke de små anledningene, og huske at det ikke bare er meg der. Den hellige ånd er med.

Evangelisten, som er ansatt i Kristent Nettverk, tror ikke nødvendigvis det er så viktig å være fokusert på å invitere til kirke i første omgang.

– Noen har et negativt forhold til kirke. Jeg vil heller få folk innenfor min dørterskel. Jeg vil tenke at huset vårt er en kirke, sier han.

Skagen forteller at han flere ganger har fått være med på å starte kirke med utgangspunkt i hjemmet sitt.

– En gang inviterte vi noen fra menigheten sammen med noen fra nabolaget, og fikk se ting vokse ut fra det. – Når de har truffet andre i kirken ser de at kristne er kjekke folk, ler han.

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne i sosiale medier

Har du flere gode tips til nabolagsmisjonærer? Bruk kommentarfeltet nederst på siden!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:

Les også
Nå ruller Elieser også på landeveien
Les også
En misjonerende Gud
Les også
Mulighetene vi ikke må glemme
Les også
Tro i en drosje
Les også
Tyrkere møter Jesus via satellitt