Nå ruller Elieser også på landeveien

Nå er ikke Eliesernavnet lenger bare knyttet til sjøen, men også landeveien. I Nordland ruller nemlig den aller første Elieserbussen på veien i regi av Den Indre Sjømannsmisjon (DISM).

– Vi kjører en buss med helt vanlige folk fra bedehus til bedehus. Og vi opplever at det er åpent over alt, sier en begeistret misjonssekretær John Arne M. Jenssen i Nordland krets avDISM.

Det er andre misjonsturen han og de frivillige misjonsvennene gjennomfører etter at bussen ble satt drift i august. Målet er atElieserbussen skal være på hjul minst to uker hver eneste måned året rundt, og for tiden er gruppen på reise i Troms.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er landsstyret i «indre sjø» som har finansiert bussen etter at Jenssen lanserte ideen om en Elieserbuss på landeveien.

Ingen erstatning

Det er bladetTrygg Havn som i sitt siste nummer kan fortelle om bussen og den spesiallagde tilhengeren. Den sistnevnte hengeren kan på kort tid gjøres om til en scene med komplett lydutstyr til bruk når man eksempelvis skal ha friluftsmøter på litt større steder. Jenssen er ikke i tvil om at tiltaket er liv laga, og så langt har det bare vært begeistring og godord overalt,

Gjenoppdager kallet

– En av oppgavene våre er å besøke bedehusene for å oppmuntre og sette mot i dem som står i dette arbeidet ute i distriktet. Vi tar med oss helt vanlige folk i bussen som blir en del av teamet. Mange er godt voksne, og det vi opplever at en hel del av dem gjenoppdager kallet sitt, sier kretssekretæren.

– Hvordan dukket ideen om Elieserbussen opp?

– Det startet med at jeg selv faktisk gjenoppdaget det kallet jeg fikk som 18-åring. Jeg er nå 56 år og søkte for en tid tilbake på stillingen som kretssekretær her i Nordland. Den fikk jeg. Da jeg begynte tenkte jeg mye på hvordan jeg skulle angripe situasjonen her i nord. Da dukket tanken om en buss raskt opp i tankene mine forklarer han.

– Noe av grunnen til at bussen ble så aktuell, var blant annet fordi jeg i starten på min kretssekretærstilling var med Elieser på tur. Da fikk jeg se hvor utrolig godt forankret båten og dette navnet er langs norskekysten. Erfaringen er at Elieser-navnet gir veldig trygghet hos folk, og vi ser at båten har hatt en enorm betydning gjennom mange tiår. Oppdraget med bussen er det samme som misjonsskipet har, nemlig ut for å finne bruden, men også oppmuntre lokale kristne, sier misjonslederen.

Redder bedehus

Jenssen erkjenner at gjennomsnittalderen ved mange bedehus de besøker på misjonsturene er høy. Noen gir uttrykk for at de er trist og lei seg over den nedadgående kurven de over lang tid har opplevd på bedehuset sitt.

– Vi vil være med å sette mot i folk. Jeg tror vi kan si at turene våre så langt har vært med å berge noen bedehus underveis. Vi har sagt at bedehuset ikke må selges, men at de heller må ruste opp. Jeg tror oppriktig at det i fremtiden kommer til å skje noe som fører mennesker til Gud. Spesielt i Nord-Norge og langs kysten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Tror du det blir flere Elieserbusser på norske landeveier?

– Så sant vi her i Nordland klarer å levere, tror jeg vi vil se flere tilsvarende busser andre steder i Norge. Som arbeider i misjonen kan det være tungt å reise rundt alene. Derfor er det en stor styrke å ha et team med seg i ryggen, og det gjør at arbeidet også blir mer slagkraftig. Dessuten er det en billig måte å drive misjonsarbeid på, mener Jenssen.

Les også:

Skal evalueres

Landsstyreleder Ingolf Solsvik i DISM opplyser til Dagen at det er for tidlig å si noe om det kan bli aktuelt å kjøpe inn flere rullende Elieserbusser, men at landsstyre ønsker å bruke første året til utprøving av konseptet.

– Dette er et prøveprosjekt. Vi har lyst til å forsøke en ny måte å drive misjon på, og for oss er det derfor viktig å gjøre oss erfaringer underveis det neste året. Det gjelder både nytten og kostnadene ved å ha en slik Elieserbuss i drift. Jeg er veldig spent om hvordan det vil fungere. Ingen ting ville glede meg mer enn om dette viser seg å være et godt redskap for å nå ut med evangeliet til folk, sier Solsvik.