FREDPROSESS: USAs flytting av ambassaden til Jerusalem har satt en fredsprosess i gang, skriver innsenderen. Bildet viser ambassadør David Friedman under åpningen.

Når blir tiden moden?

Geir Sigbjørn Toskedal mener at tiden ikke er moden for at Norge skal flytte sin ambassade til Jerusalem. Når blir den det?

Som KrF-representant på Stortinget målbærer han sitt parti standpunkt at dette ikke må skje på et tidspunkt der dette stikker kjepper i hjulene for fredsprosessen.

Vi må spørre hvilken fredsprosess? At Hamas rett som det er sender raketter mot Israel? At Abbas’ styresmakter betaler fete lønninger til terroristene i de israelske fengsler og at de ikke vil anerkjenne Israel som jødisk stat? At barna i deres skoler blir indoktrinert i Israel – og jødehat?

USAs flytting av ambassaden til Jerusalem har vist det motsatte; den har satt en fredsprosess i gang. Takket være amerikansk initiativ, har flere arabiske stater etablert relasjoner med Israel.

Ifølge Toskedal må flyttingen av ambassaden skje etter forhandlinger mellom Israel og dets naboer. Jeg synes dette viser manglende respekt for historiske fakta. Det er jo et historisk faktum at Jerusalem vel over 3000 år har vært Israels hovedstad. (I 1995 har Jerusalem feiret 3000 år siden det ble Israels hovedstad.) Dette er et ubestridelig faktum som ikke kan være gjenstand for forhandlinger.

Det er uhørt at en stat skal forhandle om suvereniteten over sin hovedstad. Til hvilken annen stat stilles et lignende krav? I bunn og grunn vitner dette om manglende respekt for Israels suverenitet.

I anstendighetens navn må dette ta slutt. Tiden er overmoden for at alle statene verden over flytter sine ambassader til Jerusalem. Dette må skje snart!