«Klokken er kvart på to om natten. Ditt yngste barn har endelig falt til ro. Utslitt er du i ferd med å sovne. Da ringer det på døra. Du prøver å ignorere det. Men det ringer igjen. Og igjen. Utålmodig, med korte intervaller.» Illustrasjonsfoto: Neosnaps/CC/Flickr

Nabohjelp

Pågåenheten skal ikke være strev og trelldom, men din barnerett.

Klokken er kvart på to om natten. Ditt yngste barn har endelig falt til ro. Utslitt er du i ferd med å sovne. Da ringer det på døra. Du prøver å ignorere det. Men det ringer igjen. Og igjen. Utålmodig, med korte intervaller.

Der våkner den yngste igjen, og gråter. Resten av huset kommer også til å våkne om dette ikke stoppes. Du kaster deg ut av senga, løper ned trappa, og river opp døra. Der står naboen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Så du var hjemme altså?

– Hva er det du vil?!

– Jeg fikk besøk og skulle lage vafler, og hadde egg og mel og alt klart, men så manglet jeg melk…

Kanskje du kjenner igjen Jesu lignelse. «Sett at en av dere går til en venn midt på natten og ber ham: Kjære, lån meg tre brød,…»

Jesus sier at vennen fikk brødene fordi han var så pågående. (Lukas 11) Vil Jesus at vi skal oppføre oss dårlig overfor hverandre? Nei, dette er en lignelse om vårt forhold til Gud, om bønn. Vi skal ikke gi oss før vi ser det Han har lovet. Om vi er så pågående i bønnen at vi føler oss langt utenfor folkeskikken, så vil Han at vi maser.

Guds rike i vår verden er ikke et nøytralt sted. Nei, dette riket stormes og rives i, sier Jesus. (Matt 11:12) Og salige er de fattige. For de har ikke begrep om å stoppe når Jesus går forbi på vei til Jeriko. De roper bare enda høyere når folk hysjer på dem.

Til sist: Pågåenheten skal ikke være strev og trelldom, men din barnerett.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Post by Dagen.

Les også
Ved tro
Les også
Far
Les også
Guds rike
Les også
Hva er en god kristen?
Les også
Veigrep
Les også
Ugras i språket