Kirkerådet overrasket over innholdet i oblatene
Kirkerådet medgir at innholdt i de nye glutenfrie oblatene kom overraskende på dem.
Spørsmålet om hvete eller ikke i nattverdsoblaten er ikke ukjent for Den norske kirke, og i Kirkerådet arbeides det med å finne en løsning.
- Vi har drøftet problematikken i Nemnd for gudstjenesteliv, sier seksjonssjef Hans Arne Akerø i Kirkerådet til Dagen.
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Han leder Seksjon for gudstjenestliv og kultur i rådet og er i sekretariat for nemnda (NFG) som har hatt saken oppe den senere tid.
Der sitter det folk fra de teologiske institusjonene og liturgikyndige av forskjellig slag, som prester og kantorer, samt en biskop oppnevnt av Bispemøtet. Øystein Bjørdal har ledet NFG fram til nylig.
Hege Fagermoen er i ferd med å overta når flere medlemmer kommende uke skiftes ut.
- Overraskende
- Vi har hatt saken oppe et par ganger, opplyser Akerø som anerkjenner problemstillingen Masvie tar opp.
- Han har rett i at innholdet i de nye glutenfrie oblatene kom overraskende på oss. Vi arbeider med de ulike sidene ved saken, både de helsemessige og teologiske, men nemnda har ikke kommet fram til noen konklusjon ennå, sier Akerø.
Arbeidsulykke?
Han sier at ett spørsmål er om nattverdoblaten må være av hvete, et annet om det er mulig å lage en glutenfri oblat med hvete.
Artikkelen fortsetter under annonsen.
- Det er også klart at noen har allergi mot mais. Vi har derfor ikke løst det hele ved å fjerne gluten fra nattverdbrødet, sier han.
- Torkild Masvie mener det var en arbeidsulykke som fant sted da Kirkemøtet vedtok å innføre glutenfrie oblater. Er du enig?
- Nei, det vil jeg ikke si. Men vi er ikke ferdig med denne saken, sier Akerø.
DAGEN