Illustrasjonsfoto: Nissan Mahmud/CC/Flickr

Ekteskapelige forbrytelser

Det er både mulig å gjøre innbrudd i – og utbrudd av ekteskapet. Ikke fordi det er noe «skap» med en lås, men fordi ekteskapet etter bibelsk, kristen tankegang er en pakt mellom to – én mann og én kvinne.

«Du skal ikke bryte ekteskapet!» (2 Mos 20,14)

Denne pakten har både en privat og en offentlig side.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det private er kjærlighetsforholdet mellom de to, mens den offentlige siden berører respekten for en selv, for den andre – ja, for alle som må forholde seg til en så viktig beslutning.

Dette valget får nemlig konsekvenser for hele nettverket.

Senere får ektepakten betydning for barna som blir født inn i den. Pakten skal beskytte disse og gi dem en god start i livet.

Ekteskapet er altså noe mer enn at to blir glad i hverandre. For mange er dette vanskelig å forstå, særlig når modellene rundt dem bryter sammen. «Utbruddet» kan være enda mer skadelig enn «innbruddet».

Innbrudd i ekteskapet har vært et fenomen siden menneskets første tid på jorden. De elskende settes noen ganger på de ytterste prøver overfor egne følelser og andres forventninger.

Det finnes en grense mellom et vennskap og et kjærlighetsforhold, på samme måte som det finnes en grense mellom et elskende par og et ekteskap.

Man bør være seg det bevist når en krysser disse grensene. Når det skjer, er det en offentlig sak som bør markeres. Din kjæreste, din forlovede og din ektefelle er verdt det.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innlegg av Dagen.

Les også
Seksuell frigjøring kan ende i fangenskap
Les også
Cecilie ba om å treffe en god match
Les også
Kjæresteråd fra ungdomslederne
Les også
Leif venta på Agnes i 43 år
Les også
Livets Ord-pastor slutter etter «utenomekteskapelig forhold»Livets Ord