«På drømmeskolen i IMI-kirken kom det over 150 deltakere - fra 20 til 80 år. Den besto av en kombinasjon av undervisning, prosessjobbing og gruppearbeid.» Foto: Bjørn Olav Hammerstad

Drømmeskolen for vanlige folk

Pastor Egil Elling Ellingsen i IMI-kirken i Stavanger tror at drømmer kan gi livet en ny retning i tråd med Guds vilje.

Søndagens prekentekst handler om Josef og brødrene. Josef drømte store drømmer, og brødrene la ham for hat.

I januar arrangerte IMI-kirken i Stavanger en drømmeskole for første gang. Foredragsholder var norsk-amerikaneren Leif Hetland, grunnlegger og leder av misjonsorganisasjonen Global Mission Awareness, som driver arbeid i 22 land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fulgte drømmene

– Hetland reiser over hele verden som forkynner. Han er et vitnesbyrd om en «vanlig» mann som har fulgt de drømmer som Gud har lagt på hans hjerte, nemlig en brann for de ufrelste. Hetland har sett utrolige ting skje i sitt arbeid, opplyser Ellingsen.

Han forteller at en drøm kan hjelpe oss til å ikke gi opp der det er naturlig, men føre til at vi tar en ekstra runde.

– Dette kan omfatte små og hverdagslige ting som ikke minner så mye om drømmen vi har der framme, men et steg mot den. Vår drøm bidrar til å holde oss på sporet, legger han til.

Drømmeskole

På drømmeskolen i IMI-kirken kom det over 150 deltakere - fra 20 til 80 år. Den besto av en kombinasjon av undervisning, prosessjobbing og gruppearbeid.

– Det kom fram mange spørsmål som skulle hjelpe deltakerne til å aktivere budskapet, og tenke på hva en selv drømmer om, forklarer pastoren i IMI-kirken.

Hensikt med livet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvorfor satset dere på en drømmeskole?

– Det er fordi vi ønsker å se vanlige folk bli mobilisert til å leve ut livet med Jesus i sine omgivelser i hverdagen. Vi vil hjelpe folk til å finne hensikten med sitt liv – og hvem den enkelte er skapt til å være. Drømmeskolen kan vise om Gud har lagt ned en brann inn i meg. Jeg kan få innsikt i hvordan jeg bruker evner og tid og menneskene rundt meg, slik at det får betydning i hverdagen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Post by Dagen.

Ellingsen brenner for å få hele Guds folk til å leve sine liv med Jesus i verden og i hverdagen.

– Vi trenger å bli stille for hvordan Gud ønsker å lede oss, og vi trenger hjelp til å komme litt ut av komfortsonen. Da kan vi våge å gå inn i noen av de utfordringene som Gud har lagt ned i vår hverdag. Drømmer kan hjelpe oss til å være med å gi et konkret bilde om hva vi skal gjøre, sier han.

Oppdage drømmer

– Hvordan kan vi oppdage våre drømmer?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det skjer på ulike måter. For noen er det lett og naturlig å drømme, og det blir mer et spørsmål om å legge flere av dem til sides – og å gå for noen.

– For andre er det mer utfordrende å drømme, og må tenke gjennom noen spørsmål: Hva liker man å gjøre? Hva ser vi rundt oss som vi kjenner uro for å gjøre noe med? Over tid kan det sette oss i kontakt med noe av det vi drømmer om, mener Ellingsen.

Han viser også til at drømmer og visjoner kan komme til oss gjennom Bibelen.

– Vi kan høre Gud ved å lese Guds ord og be, og gjennom andre mennesker. Alt dette kan sette oss i kontakt med Guds plan for våre liv.

Ikke selvrealisering

Ellingsen understreker at drømmer i en kristen sammenheng ikke handler om selvrealisering, men om å finne sin rolle i det Gud vil gjøre i vår verden.

– Det kan til og med bety at personlige drømmer og ambisjoner må legges til side, for å gi plass til Guds planer. En drøm som Gud har gitt oss, kan være et koblingspunkt mellom hans og vårt hjerte – at noe som ligger på Guds hjerte kan forplantes til oss. Da kan vi være med å virkeliggjøre noe som han ønsker skal skje i denne verden, sier Egil Elling Ellingsen.

Drømmekultur

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvordan skape en drømmekultur i en menighet som IMI-kirken?

– Det handler nok om å gi tillatelse til å snakke ut om de tingene som vi tror Gud legger på vårt hjerte. Vi er ofte litt redde for å «stikke oss ut» her i Norge. Men det er viktig at man kan få sette ord på sine drømmer om noe en har lyst til å gjøre, og som kan bety en forandring for andre mennesker, svarer pastoren.

Han legger til at det er viktig at det kristne fellesskap er med og stimulerer denne åpenheten, der man utfordrer hverandre på hvilke drømmer man bærer på.

– Jeg tror at noen tenker at det må være noe stort og omfattende når vi taler om våre drømmer. Men jeg ser for meg at drømmer ofte er knyttet til de nære og konkrete ting i hverdagen. Men det handler fortsatt om det samme – å komme i kontakt med hva som er Guds vilje med våre liv. En drøm er først og fremst noe man går for, som gjør at vi bruker livet i Guds hensikt, påpeker Ellingsen.

Gode erfaringer

Pastoren i IMI-kirken legger ikke skjul på de fikk mange gode erfaringer gjennom å arrangere drømmeskole.

– Det var utrolig flott å få en slik undervisning som utfordret oss til å få vite hva som er Guds hensikt med våre liv. Flere fortalte at de nå våget, sier Ellingsen.

KOBLINGSPUNKT: – En drøm som Gud har gitt oss, kan være et koblingspunkt mellom hans og vårt hjerte, sier pastor Egil Elling Ellingsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
– Kallet er en Guds håndsrekning til meg selvKonrad Fjell
Les også
– La være å be? Nei, det er helt umuligPresten og ateisten
Les også
Kirken som brobygger og megler
Les også
Leif venta på Agnes i 43 år
Les også
Da Venus møtte Mars over en kaffeKjæreste-kriterierKristen kjærlighet