For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ 1 krone for 1 måned Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

STRATEGI: 20 år etter protokollen ble signert finnes det fortsatt menneskehandel i alle land. Norge må videreutvikle sin strategi mot menneskehandel, både innenlands og utenlands, hvis ikke risikerer vi å skusle bort fremgangen vi har hatt, skriver Catharina Drejer. Bildet er fra «En dag»-markeringen foran Stortinget i 2015.

20 år etter Palermoprotokollen

Palermoprotokollen fyller 20 år. Dét er ingen grunn til å legge ned innsatsen mot slaveri og menneskehandel.

Publisert Sist oppdatert

15. november er det 20 år siden FNs protokoll for å forebygge, bekjempe og straffe handel med mennesker, særlig kvinner og barn – Palermoprotokollen – ble vedtatt. Norge har bemerket seg som en viktig aktør, men det er rom for forbedring.

Norge har fokusert på menneskehandel som kriminalitet, og har dermed prioritert påtale foran beskyttelse. Resultatet er at ofre for menneskehandel ikke kjenner sine rettigheter og er overlatt til seg selv.

Dette til tross for at Norge har forpliktelser til oppfølging av ofre for menneskehandel som strekker seg utover straffeforfølgningen; ofre har rettigheter som tilgang på bistand, helsehjelp, restitusjon og beskyttelse i landet.

Powered by Labrador CMS