Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) vurderer å forandre imamparagrafen slik at tilfeller som utkastelsen av Hayley Ruth Holst ikke blir å se i framtiden. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Vurderer regelendring i pinsepastor-saken

Justisminister Anders Anundsen (Frp) vil vurdere å gjøre det lettere for pastorer og imamer å få opphold.

Utkastelsen av pinsepastor Hayley Ruth Holst skapte store reaksjoner både i lokalsamfunnet og i kristen-Norge.

Nå vil justisminister Anders Anundsen vurdere å endre reglene som krever utdannelse på mastergradsnivå for religiøse ledere som vil arbeide i Norge, den såkalte imamparagrafen fra 2000.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Regelverket kan synes noe uklart på dette punktet. Jeg vil derfor foreta en vurdering om regelverket bør endres.»

Det kommer frem i et skriftlig svar fra Anders Anundsen ( Frp).

Paragrafen ble opprettet for å øke kravene til imamer som vil jobbe i Norge. Den har i praksis rammet kristne og buddhistiske trossamfunn. Nå varsler justisministeren en mulig endring.

Det var stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) som i forrige uke sendte inn et spørsmål til justisministeren angående saken.

– Hvis det ikke var hjerteskjærende, så ville det ha vært latterlig. Jeg forventer at justisministeren ser urimeligheten i denne saken og gjør det han kan for å få et regelverk som ikke gir utslag av denne sorten, sa Andersen til Dagen tidligere.

Hayley Ruth Holst søkte arbeid- og oppholdstillatelse, men fikk avslag fordi hun ikke hadde mastergradsutdannelse eller lønn på forventet norsk nivå.

Hun er sør-afrikansk statsborger og har vært gift med en norsk statsborger i 19 år. Paret har tre barn sammen, hvor av Holst tok med seg den yngste datteren (2) ut av Norge.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innlegg av Dagen.

Les også
UDI kan ikke love å prioritere Hayley-sakenHolst-saken
Les også
Rammes av imamparagrafen
Les også
UDI splitter norsk pinsepastorfamilie
Les også
«Greier ikke UDI å flytte søknaden til rett bunke?»Holst-saken
Les også
Krever pastorsvar fra justisministerenHolst-saken