EVANGELIST: Peder Skjeldal er ansatt som utadrettet pastor i Norkirken Molde som et ledd i menighetens satsing for å nå lokalsamfunnet. Foto: Jonathan Maridal Berg

Utdannet seg til politi, blir pastor

#arbeidsdagen: Menigheten ønsker å satse utadrettet og ansetter Peder Skjeldal (24) som utadrettet pastor.

– Jeg har alltid elsket å møte mennesker. Jeg er også veldig glad i å utfordre mine egne grenser og komfortsoner, sier Peder Skjeldal til Dagen.

Bidra i samfunnet

Han er utdannet politi, men går denne høsten inn som utadrettet pastor i Norkirken Molde. Menigheten ønsker å nå ut til lokalsamfunnet i større grad.

– Som menighet er det lett å bruke det meste av tid og ressurser på det som skjer internt i menigheten, og derfor er det viktig for oss å satse på det utadrettede, sier pastor Odd Magnus Venås.

– Vi opplever et tydelig kall som menighet til å bidra i det samfunnet vi er en del av, og trenger derfor også å sette av ressurser til dette.

Ansatt ny ungdomspastor

Skjeldal har ett år på Bibelskolen i Grimstad bak seg, og Venås mener kombinasjonen av bibelskole og politiutdanning vil være til stor hjelp i en evangeliserende rolle.

Menigheten har også ansatt John Steinar Brækken som ungdomspastor. Han har tidligere vært misjonær i Filippinene, men måtte dra tilbake til Norge før tiden på grunn av koronapandemien.

Les også
Får ikke reise tilbake til Filippinene

Skjeldal skal i tillegg til jobbe i 20 prosent som distriktsmedarbeider i KRIK i regionen, og Brækken har en 20 prosent stilling i Laget i tillegg til jobben i menigheten.

Norkirken Molde er en del av Normisjon, og menigheten ble startet i 2005.

----------

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.