KJØP: Hele Grimerud gård med bygningsmasse og dyrket mark er overtatt av Ungdom i Oppdrag for 12,75 millioner kroner. Kjøpet finansieres ved gaver. I helgen leder Andreas Nordli (bildet) den største medarbeidersamlingen i Ungdom i Oppdrags historie.

UiO overtar hele Grimerud gård i 2015

Ungdom i Oppdrag overtar hele Grimerud gård for 12,75 millioner kroner. I helgen er rekordmange 420 deltakere samlet til medarbeidersamling på senteret.

Grimerud gård med alle bygninger og dyrket mark er overtatt av Ungdom i Oppdrag (UiO) etter 40 år på stedet. Prisen er 12,75 millioner kroner som finansieres med gaver.

– Så langt har vi fått seks millioner i gaveløfter, og vi trenger ytterligere fire millioner før sommeren, opplyser daglig leder Andreas Nordli til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hele gården

UiO flyttet til Grimerud i 1975, og i 1986 kjøpte de den tidligere kostskolen for gutter sammen med 24 mål rundt hovedbygningene. Nå kjøper de resten av bygningsmassen pluss flere bolighus og 500 mål dyrket mark, som de har drevet fra slutten av 1970-tallet.

– Det er en artig tilfeldighet at vi, på samme måte som israelsfolket nå går inn i det lovede land etter 40 år på vandring. Det betyr ikke at vi har opplevd 40 år i ørkenen, for det har vært rike år her på Grimerud. Men når vi nå krysser Jordan og inntar landet, betyr det at vi går framover i forhold til Guds kall for organisasjonen. Vi har en rik arv å ivareta overfor unådde folk ute i verden og i forhold til vårt folk i Norge, sier Nordli.

Til nye fylker

Norges største kristne ungdomsbevegelse samler rekordmange 420 deltakere til inspirasjonssamling denne helgen. Storsatsingen «Bibelen til alle i Finnmark» i 2014 fortsetter i to-tre nye fylker i 2015 og 2016. Hvilke fylker blir avgjort de nærmeste ukene.

– Satsingen på Bibelen er viktig for oss, og under samlingen i helgen står utrustning av egne medarbeidere i sentrum. Det blir masse undervisning som handler om Bibelen som Guds Ord, hva det vil si både prinsipielt og praktisk. Vi ønsker å inspirere mennesker til bibellesing, sier Nordli.

Bibelen i fokus

Han er med på at bibelkunnskapen er forholdsvis laber blant folk flest, men tror ikke påstanden stemmer helt for aktive, unge kristne.

– Mange leser Bibelen og har et bevist forhold til Bibelen. Samtidig er det nødvendig å hjelpe unge mennesker til et sunt forhold til Bibelen slik at det ser og forstår at dette er Guds Ord. De opplever at flere av kirkens folk er kritiske til og bortforklarer Bibelen som Guds ord. Derfor er det viktig å veilede og formidle det vi tror er sant om Bibelen, sier Nordli.

Misjonsatsing

UiO holder samtidig misjonsperspektivet levende på medarbeidersamlingen. De har fått tak i et kjempestort verdenskart som de dekker gulvet i en møtesal med. Stolene tas bort, og deltakerne skal bruke en sesjon til å be for unådde folkeslag i verden.

UiO har for tiden i overkant av 110 langtidsmisjonærer utenfor Norge pluss mellom 400 og 500 korttidsutsendinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De siste årene har vi bygget opp en kultur for et livslangt misjonsengasjement. Skal vi bety noe, må vi tenke investering over en hel generasjon. Det tror jeg vi har fått til i UiO, og dette blir viktig å fokusere på også under arbeidermøtet denne helgen, sier Nordli.

Grimerud gård

Ungdom i Oppdrags senter sør for Hamar.

Leieavtale fra 1975, kjøpte deler av gården i 1986.

2015: Kjøper resten av bygningsmassen, boliger og 500 mål dyrket mark for 12,75 millioner kroner.

Kjøpet finansieres ved gaver.

UiO har over 110 langtidsmisjonærer og mellom 400 og 500 korttidsutsendinger.

420 deltakere på medarbeidersamling denne helgen.

UiO har over 110 langtidsmisjonærer og mellom 400 og 500 korttidsutsendinger.

Les også
Lederskifter i Kristen-Norge
Les også
– Få blir kristne i voksen alder
Les også
Hvorfor vokser pinsevennene så raskt?
Les også
Bibelen fra perm til permGjennom Bibelen i 2014
Les også
Med kaffe skal folket frelses