Bayo Oniwinde på TV Visjon Norge i januar 2015.

– Tragisk og uakseptabel forkynnelse på Visjon Norge

En afrikansk pastor på Visjon Norge lover seerne økonomisk velsignelse og at de ikke skal bli syke hvis de gir penger til TV-kanalen. – Dette må stoppes, mener Anfin Skaaheim.

Forkynnerveteranen som fortsatt er aktiv er blant dem som reagerer kraftig på innslagene. Han har vært generalsekretær både i Normisjon og i Laget og ser flere betenkelige sider ved Visjon Norges forkynnelse.

Flere trofaste Visjon Norge-seere har også reagert på at løfter om helbredelse knyttes til innbetaling av store pengebeløp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Spesielle mirakler»

Det er innslag med den nigerianske pastoren Bayo Oniwinde, som kritiseres kraftig etter hans opptreden på Visjon Norge i januar.

I flere sendinger sier han at han vil be for «spesielle mirakler» – men tilbudet er ikke gratis. Han snakker om «Josef-velsignelsen» som ingen seere må gå glipp av i det nye året, og ber dem sende inn et såkalt «såkorn» på 5000 kroner.

– Da skal jeg be for spesielle mirakler, sier han.

Han foreslår alternativt faste månedlige beløp på 2500 kroner.

– Da skal Herren føre velsignelse over deg, forespeiler han.

TV-opptaket fra Visjon Norges sending 15. januar i år lå fritt tilgjengelig på YouTube. Men etter at Dagen omtale denne saken i slutten av januar, ble videoen fjernet fra Visjon Norges youtubekanal.