Den felleskirkelige korsvandringen gjennom Oslos gater har blitt en fast tradisjon på langfredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tradisjonsrik korsvandring gjennom hovedstaden

Flere steder i Norge arrangeres det korsvandring langfredag. I Oslo har den felleskirkelige vandringen blitt arrangert i over 30 år.

Karl Johans gate fyller rollen som Via Dolorosa når Kirkens Bymisjon inviterer til solidaritetsvandring til minne om Jesu siste vandring gjennom Jerusalems gater. Prosesjonen går fra Jernbanetorget via blant annet Stortinget og Oslo tinghus før den ender ved Oslo domkirke.

LES: Gir plass for høytiden på sykehjemmet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi vil vise solidaritet med mennesker i utsatte situasjoner i byen vår og i verden. Korsvandringen er både en fysisk meditasjon over påskens budskap og en protestmarsj mot destruktive krefter, sier gateprest Carl Petter Opsahl i Kirkens Bymisjon.

Foran Stortinget stopper opptoget for å be om «solidaritet og en sjenerøs politikk i forhold til flyktninger og asylsøkere som kommer til vårt land».

– I år vil vi spesielt be for mennesker på flukt. 51,2 millioner mennesker er på flukt i verden, mange dør på reisen, mange blir utsatt for menneskehandel og lever under ekstreme forhold, sier Opsahl.

LES OGSÅ: Marsjerer fra dag til dag i påsken

Les også
Utsikten fra emeritietPer Lønning
Les også
Mye ugjort for mulighetenes mannGunnar Prestegård
Les også
Marsjerer frå dag til dag i påska
Les også
Folk flest dropper kirken i påsken
Les også
Gir plass for høytiden på sykehjemmet