KIDNAPPET: Den katolske presten Jean-Nicaisse Milien ble i april kidnappet av den samme kriminelle gjengen som nå har funnet nye offer. Foto: Matias Delacroix/AP/NTB

To av de 17 misjonærene som ble tatt til fange i Haiti er løslatt

17 personer fra USA og Canada ble bortført i Haiti 16. oktober. Søndag skal to av dem ha blitt satt fri, skriver Reuters.

Det er organisasjonen Christian Aid Ministries, som hadde sendt misjonærene til Haiti, som har bekreftet løslatelsen overfor nyhetsbyrået.

Ifølge New York Times vil ikke organisasjonen ut med navnene på de løslatte eller hvorfor de ble løslatt, men uttaler at de to er «trygge, ved godt mot og at de får helsetilsyn».

Lørdag 16. oktober ble 17 mennesker, en fra Canada og 16 fra USA, kidnappet i Haiti. De bortførte er misjonærer med familiemedlemmer, fem av dem er barn.

Les også
Ber for dem som kidnappet deres kjære

Væpnet gjeng

Den væpnede gjengen ved navn 400 Mawozo har kontrollen i området i Haitis hovedstad Port-au-Prince der misjonærene ble bortført. Justisminister Liszt Quitel bekreftet kort tid etter kidnappingen at 400 Mawozo står bak.

Den kriminelle gjengen krevde først 17 millioner dollar i løsepenger. Det er ikke kjent om noe pengebeløp har blitt betalt i forbindelse med løslatelsen.

Væpnede gjenger kontrollerer store deler av Haiti, blant annet veiene som fører til områdene som ble rammet av jordskjelvet i september.