For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned - 1 krone Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

Kurdiske flyktninger kommer til Tyrkia fra Syria, hvor Den islamske statens deltakelse i borgerkrigen har skapt frykt. Et FN-vedtak fra denne uken krever at alle stater gjør det til en alvorlig forbrytelse for sine innbyggere å reise til utlandet for å kjempe sammen med opprørsgrupper. Foto: Murad Sezer / Reuters / NTB scanpix

Tiltak mot fremmedkrigere skaper debatt

FNs vedtak om å straffeforfølge fremmedkrigere har problematiske sider, mener en dansk forsker. Et norsk lovforslag støter på de samme dilemmaene.

Publisert Sist oppdatert

FN-resolusjonen fra onsdag avklarer ikke om man må kjempe på «riktig» side i konflikten. Det er heller ikke enighet om hvilke grupper som er militante, sier Petter Viggo Jakobsen, lektor ved Forsvarsakademiet i Danmark, til nyhetsbyrået Ritzau.

Han peker på det gamle munnhellet om at den enes terrorist er den andres frihetsforkjemper.

– Det blir et problem, for reelt sett står det i resolusjonen at man ikke kan reise ned og delta i et terrorangrep. Men er det et terrorangrep hvis man reiser ned og kjemper sammen med noen moderate muslimer mot Den islamske staten (IS) og Assad-regimet? spør forskeren.

Powered by Labrador CMS