MOT DØDEN: Menn i oransje drakter, egyptiske kristne, går med maskerte og bevæpnede menn langs en strand som skal være nær Tripoli i Libya. Bildet er fra en udatert video som ble lagt ut på sosiale medier 15. februar. Ifølge IS ble 21 koptere tvunget ned på knær og halshugget.

Takker Gud for at IS ikke sensurerte henrettelse-video

Bror til to koptiske martyrer sier IS-videoen også inkluderte de kristne kopternes rop om at «Jesus Kristus er Herre» i dødsøyeblikket, og mener IS på den måten har bidratt til å gjøre troen deres sterkere.

– Jeg takker Gud for at IS ikke sensurerte videoen slik at vi kunne høre vitnesbyrdet til våre brødre som proklamerte sin tro i dødsøyeblikket!, sier en innringer til den kristne TV-stasjonen Sat-7.

Stolt over brødrene

Innringeren, med fornavnet Beshir, forteller at han er bror til to av de kristne kopterne som brutalt ble henrettet av IS, som vist i en video publisert 15. februar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Brødrene, Bishoy Estafanos Kamel (25) og Samuel Estafanos Kamel var begge kalt opp etter kirkens aller første martyr, «Stefanus», som i Apostlenes gjerninger blir steinet for sin tro av de jødiske rådsherrene.

– Jeg er stolt av brødrene mine. De er en stolthet for kristen tro og deres vitnesbyrd får meg til å gå med løftet hode, sier Beshir.

– IS styrker vår tro

Det var under det populære programmet «Vi vil synge», som hver uke inviterer kristne arabiske artister til studio, at Beshir ringte inn og fortalte historien om brødrene sine.

Beshir sier han takker Gud for at IS-videoen også inkluderte de kristne kopternes rop om at «Jesus Kristus er Herre» i dødsøyeblikket, og mener IS på den måten har bidratt til å gjøre troen deres sterkere.

– IS har hjulpet oss til å styrke vår tro. Jeg er så glad for at IS ikke tok bort lyden da våre brødre ropte og proklamerte Jesus Kristus som Herre, sier Beshir.

Han forteller også at familien og landsbyen ikke sørger over sine tapte, men er stolte og gratulerer hverandre for å ha så mange fra landsbyen sin som døde som martyrer for den kristne tro.

LØFTET HODE: – Jeg er stolt av brødrene mine. De er en stolthet for kristen tro og deres vitnesbyrd får meg til å gå med løftet hode, sier en innringer som kaller seg Beshir, til den kristne TV-stasjonen Sat-7. FOTO: Skjermdump, Youtube.

Forfulgt siden romertiden

– Hvordan følte du det da myndighetene våre drepte en rekke IS-medlemmer i et flyangrep som svar på henrettelsene? spør programlederen.

– Siden romertiden har jo vi kristne blitt forfulgt og utpekt som martyrer, og Bibelen sier at vi skal elske våre fiender og velsigne dem som forbanner oss. Dette hjelper oss til å holde ut i slike prøvelser, svarer Beshir.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Likevel mener han at flyangrepet var en nødvendig respons fra myndighetenes side siden det hadde gått så lang tid fra de egyptiske fiskerne forsvant til henrettelsesvideoen ble publisert.

Ville invitert IS-kriger

Innringeren forteller også at moren hans, en 60 år gammel kvinne uten utdanning, fortalte ham at dersom hun møtte en IS-kriger på gaten, ville hun be Gud om å åpne øynene hans og så be han med seg hjem.

– Hun sa hun ville invitere han med hjem fordi slike som han har hjulpet oss å komme inn i Guds rike. Tro meg, dette er hva hun sa og ikke noe jeg sier bare fordi jeg er på luften, hevder Beshir.

Ba for terroristenes frelse

På programlederens oppfordring avslutter innringeren med å be at Gud må åpne øynene til IS-medlemmene slik at de blir frelst og slutter med uvitenheten sin, og slutter med å spree løgnene sine.

Sat-7 er en kristen TV-stasjon som produserer programmer på arabisk, persisk og tyrkisk som sendes via satellitt til hele Midtøsten.

TV-stasjonen har base i Kypros, Egypt, Tyrkia og Storbritannia og ble grunnlagt i 1995.

Les også
«Martyrene døde i sin faste tro på Gud»
Les også
Har ikkje islam med islam å gjera?
Les også
Hvorfor Muhammed?
Les også
Video skal vise at IS dreper 21 kristne egyptere
Les også
Kristenforfølgelsen øker mest i norsk misjonslandI disse landene er forfølgelsen av kristne verst
Les også
Libya nekter palestinere, syrere og sudanere innreise