FACEBOOK: Dette bildet ble lastet opp på Profetens Ummahs Facebookside vinteren 2014. Han som lastet opp bildet er siktet for å ha deltatt i terrorhandlinger i Syria.

Syria-farere ville ikke snakke med PST

PST ønsket bekymringssamtaler med flere radikaliserte, norske muslimer før de reiste til Syria, men få ville snakke med politiet.

Ifølge seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har et av problemene vært at PST har kommet for sent inn i radikaliseringsprosessen til å kunne stoppe dem som vil reise til det borgerkrigsherjede landet, skriver Vårt Land.

– De som har kommet i vårt søkelys, er kommet så langt i utviklingen at de ikke vil stoppes. De er ikke interessert i å snakke med oss. Vi har for eksempel hatt bekymringssamtaler med flere av dem som har reist ut av landet den siste tiden. Noen av dem er nå døde, sier Bernsen til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er fra før kjent at PST kjenner til at opp mot 50 personer har reist fra Norge til Syria. Flere av dem er norske konvertitter.

Forsker Thomas Hegghammer ved Forsvarets forskningsinstitutt sier det er tegn som tyder på at nordmenn også kjemper side om side med den ekstreme islamistgruppen Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL). Ifølge Hegghammer har det dukket opp enkelte opplysninger på nettet som tyder på at noen av dem som har reist til Syria for å krige, nå er i Irak.

Les også
Sprer bilder fra slagmarken i SyriaRadikal islam
Les også
Nok en nordmann drept i Syria
Les også
- Norsk-somalier var selvmordsbomber i Somalia
Les også
Norske islamister i Syria avbildet med terrorledere
Les også
- Norsk-albansk islamist drept i Syria
Les også
Hjemvendte Syria-krigere følges ikke opp
Les også
Vil skjerpe norske terrorlover