Røyk stiger opp fra grensebyen Ayn al-Arab, som kurderne kaller Kobani. Nabolag er lagt i ruiner etter kamper mellom Den islamske staten (IS) og kurdiske styrker. IS begår krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i stor skala i områdene de kontrollerer i Syria, ifølge FN. Foto: Osman Orsal / Reuters / NTB scanpix

Syria anklager Israel for luftangrep

Syriske myndigheter hevder Israel har gjennomført flyangrep mot mål i Syria.

Ifølge statlig syrisk TV har de israelske angrepene blitt rettet mot mål nær Damaskus' internasjonale flyplass og byen Dimas. TV-kanalen opplyser at ingen ble drept eller såret i angrepene.

Også den Hizbollah-styrte TV-kanalen al-Manar i Libanon melder om israelske angrep i Syria.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Damaskus hørte innbyggerne kraftige eksplosjoner, skriver Reuters. Opposisjonelle aktivister la ut bilder på nett av kondensstriper på himmelen og brann og eksplosjoner.

En syriske general uttalte på TV at det var «materielle tap på noen anlegg». En israelsk militærtalsmann avviste søndag å kommentere meldingene.

Flyplasser

En innbygger i Damaskus-forstaden Qudsaya, som ligger like ved Dimas, sier flyplassen på stedet, som skal være knyttet til jordbruket i området, ble truffet. Dimas er et fjellområde nordvest for hovedstaden som er under regjeringsstyrkenes kontroll. Det ligger flere militærbaser i området.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights, som får sine opplysninger fra et nettverk av kilder på begge sider, ble ti eksplosjoner hørt nær Dimas. En rakett skal også ha truffet et varelager på den internasjonale flyplassen i Damaskus.

Raketter

Israel har flere ganger tidligere angrepet mål i Syria, og målet har ofte vært våpen.

I mai i fjor bombet israelske fly både våpentransporter og et militært forskningssenter ved Damaskus. Dimas-flyplassen var også da blant stedene som ble rammet, og vestlige og israelske tjenestemenn sa at målet for angrepene var iranske raketter på vei til Hizbollah, som Israel var i krig med i 2006.

I juni angrep israelske fly syriske stillinger på Golanhøydene. Dette angrepet kom som et svar på at en granat skutt fra syrisk side drepte en israelsk tenåring.

I slutten av september skjøt Israel ned et syrisk fly som kom inn i israelsk luftrom.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Israel har unngått å ta parti i krigen i Syria og vil sjelden bekrefte luftangrep, en politikk som har som mål å unngå å provosere til hevnangrep.

Les også
Israel nekter Gerry Adams å besøke Gaza
Les også
Bryt tabuet
Les også
Fisk på landFiskeoppdrett i Israel
Les også
Nyvalg kan bli ny triumf for Netanyahu