DEBATT: Helbredelsespredikant Svein-Magne Pedersen holder en hånd i luften under debatten med blant andre VGs sjefredaktør. Foto: Bjørn Olav Hammerstad

Svein-Magne Pedersen: – Vi legger ned teletorget

I en paneldebatt med blant annet VGs sjefredaktør Gard Steiro og Dagens sjefredaktør Vebjørn Selbekk fortalte Pedersen at han legger ned sin telefontjeneste fra og med 1. august i år.

I en paneldebatt arrangert av Norge IDAG møtte predikant Svein-Magne Pedersen for å svare på spørsmål rundt sin teletorg-tjeneste. Pedersen har fått mye kritikk etter VG skrev om hvordan han tok betalt per minutt for å gå i forbønn for innringerne til teletorget.

Panelet besto i tillegg til Pedersen av VGs sjefredaktør Gard Steiro, Dagens sjefredaktør Vebjørn Selbekk, Visjon Norge-sjef Jan Hanvold, tildligere Dagen-redaktør Odd Sverre Hove og Partiet De Kristnes Tomas Moltu.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På spørsmål fra Vebjørn Selbekk om han vurderte å legge ned teletorget svarte Svein Magne Pedersen bekreftene. Han innrømmet at de hadde diskutert saken internt og fortalte at han legger ned teletorget fra og med 1. august i år.

Kritikk av VGs fremgangsmåte

Men det var ikke bare Svein-Magne Pedersens metoder som ble diskutert under paneldebatten.

– Burde ikke idealet for alle aviser være å snakke sant, spurte Odd Sverre Hove, tidligere sjefredaktør i Dagen.

Spørsmålet gikk til VGs sjefredaktør Gard Steiro og Hove viste til VGs avsløringer der de brukte skjulte opptak som et virkemiddel.

– Skjulte opptak er ikke ulovlig. Så lenge det fyller to krav. At saken er av samfunnsmessig betydning. Det mener jeg denne saken er. Og det andre er at du ikke kan få dette fram på andre måter. Det mener jeg vi ikke kunne gjort. Hva blir sagt? Hvordan foregår samtalene? Dette er ikke brudd på noen lov og ikke brudd på presseetikken, svarte Steiro.

Svein-Magne Pedersen slang seg på og kalte bruken av skjulte lydopptak som virkemiddel for lurejournalistikk.

Tross uenighet i panelet om hvorvidt det var greit å ta betalt for de tjenestene Pedersen tilbyr, endte debatten med både smil og håndtrykk mellom Svein-Magne Pedersen og Gard Steiro.

---------

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Se bilder fra paneldebatten her:

PANELDEBATT: Svein Magne Pedersen møtte torsdag kveld til paneldebatt om sitt teletorg. Foto: Bjørn Olav Hammerstad
PANELDEABATT: Norge IDAG arrangerte paneldebatt med den mye omtalte predikanten Svein-Magne Pedersen. Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Odd Sverre Hove gir sin støtte til Svein-Magne Pedersen. Foto: Bjørn Olav Hammerstad
PUBLIKUM: Mange hadde møtt opp i Bildøyhallen for å høre Svein-Magne Pedersen i paneldebatten. Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Pedersen hilser vennskapelig på Steiro etter debatten. Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Forsamlingen. Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Les også
Svein-Magne Pedersen dropper teletorget
Les også
Frykter betalingsforbud kan ramme kristne vitnesbyrd
Les også
Vebjørn Selbekk svarer om mirakelpredikant-debatten
Les også
Svein-Magne Pedersen: «Kirken tar betalt for begravelser»
Les også
KrF kritisk til mirakelpredikantene
Les også
Helsetilsynet vil stanse mirakelpredikantene