For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ 1 krone for 1 måned Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

SMAKFULLT: Etter en halv time står retten på bordet, og det hele smaker fortrefffelig.

Sunn og god hverdagsmat

Livet består av flest hverdager, derfor har jeg lyst til å sette fokus på hverdagsmaten med utgangspunkt i fire kriterier. Smak, sunnhet, tidsbruk og økonomi.

Publisert Sist oppdatert

Hovedråvaren denne gangen er fersk uer, som er en god og sunn matfisk. Den er en god proteinkilde og har også noe omega3 fettsyrer. Hvis du kan filetere selv, kan hel uer fås ganske billig fra tid til annen. Du kan eventuelt bruke lettsaltede, frosne fileter som er noe rimeligere enn de ferske.

Om noen få måneder er utvalget av gode grønnsaker kjempestort, men i mellomtiden er det mange muligheter med trofaste lagringsgrønnsaker som gulrot og løk. Gulroten er blant annet rik på C-vitamin og betakaroten. Jeg velger også å bruke brokkoli, siden det er en grønnsak som har ganske jevn kvalitet hele året, samt at den inneholder mange vitaminer og mineraler.

Bruk gjerne en dampkjele og damp grønnsakene slik at du får litt tyggemotstand når du skal spise de. Da bevarer du næringsstoffene bedre, og etter hvert vil du elske smaken av en knasende brokkoli eller gulrot i munnen. Pass på når du bruker brokkoli at du tar med stilken som er både god og næringsrik.

Bønner har igjen blitt populært i matnorge, og da ikke bare som tomatbønner. Jeg har etter hvert blitt så glad i bønner at jeg bløtlegger og koker de selv. Hvis du ikke er så entusiastisk, så er bønner på boks et godt alternativ. Bønner inneholder bl.a. masse fiber, proteiner, jern, kalsium og sink. Du kan erstatte poteter, ris og pasta helt eller delvis i et måltid med bønner. Er du vant med poteter til enhver middag vil du kanskje i begynnelsen føle at det mangler noe, men etter hvert vil du legge merke til den forfriskende og deilige følelsen av velvære og letthet i kroppen etter et slikt måltid.

Retten kan godt lages i fellesskap med gode venner, og tar ikke lang tid. Etter en halv time står maten på bordet og det hele smaker fortreffelig.

Slik gjør du:



Stekt uer med bønnekaserolle og dampede grønnsaker

(Oppskriften passer til 4 personer)

Varm opp en kjele med damprist i bunnen.

Sett en tykkbunnet kasserolle på plata og kutt opp 3 gule løk, ett halvt fedd hvitløk, litt chili i ønsket mengde og en liten bit av en ingefærrot. Når ingrediensene er ferdig, er kasserollen varm og du kan ha den oppi sammen med litt olje og margarin. Fres dette først, ha oppi 2 bokser røde bønner og fres videre et par minutter.

Tilsett en boks med grovhakkede tomater og smak til med salt, pepper og en klype sukker.

Kutt opp 1 brokkoli og 4 store gulrøtter. La skallet være på gulroten for å få med mer næringsstoffer. Skrell stilken på brokkolien og del den opp i lange staver.

Sett på stekepanna. Del opp ca. 200g fiskefilet til hver, snitt skinnet slik at fileten ikke krøller seg i panna og dryss på salt og pepper.

Legg grønnsakene oppi dampkjelen og fisken i panna og stek den på begge sider i en blanding av rapsolje og margarin.

Legg opp og server!


Powered by Labrador CMS