Irakere fra yazidi-minoriteten har flyktet fra volden i Sinjar-regionen. Nå har kurdiske styrker brutt IS-opprørernes beleiring av Sinjar-fjellet, hvor flere hundre mennesker har vært fanget. Foto: Ari Jalal / Reuters / NTB scanpix

Styrker redder yazidier fra Sinjar-fjellet i Irak

Irakiske kurdere har gjenerobret en vei opp til Sinjar-fjellet i Nord-Irak, hvor flere hundre mennesker har vært fanget av opprørere i Den islamske staten (IS).

– Peshmerga har klart å nå fjellet. Et stort område har blitt frigjort, sier Masrour Barzani, som leder sikkerhetsrådet i Iraks kurdiske region.

Han legger til at 100 IS-opprørere har blitt drept.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har åpnet en korridor, og forhåpentligvis vil resten av Sinjar-regionen bli tatt tilbake fra Den islamske staten, sier Barzani.

Kurdiske peshmerga-soldater gjenerobret området i Irak, nær grensen til Syria, med hjelp av USA-ledede luftangrep. Offensiven begynte onsdag, og målet var å nedkjempe beleiringen av fjellet og byen Sinjar.

Koalisjonen som kjemper mot opprørsgruppen har de siste dagene gjennomført mer enn 50 luftangrep. Angrepene har ført til at styrkene har tatt tilbake et område på cirka 100 kvadratkilometer, ifølge generalløytnant James Terry, som har ansvar for koalisjonen som kjemper mot opprørsgruppen.

Han opplyser at USA og allierte stater har gjennomført 1.361 luftangrep mot IS i Irak og Syria. Opprørerne har nå vansker med å forflytte seg og kommunisere, og de forsøker å holde på områdene de har beleiret, hevder Terry.

Les også
«Israel er en av oss»
Les også
Hamas viste fram drone under militærparade i Gaza
Les også
1.000 fryktes drept i IS-kontrollert by
Les også
Terroranklager mot redaktør etter politiraid
Les også
Obama: – Vi er alle amerikanere