FAR OG DATTER: – Jeg var ingen superpappa, langt derifra, men jeg sa til Sara hver eneste dag hvor glad jeg var i henne, og jeg ga henne flest mulig klemmer, sier Jostein H. Sandsmark. Sara (13) døde i Bjørkelangen-ulykken i januar 2014. Foto: Privat Foto: PRIVAT.

Sorgreaksjon kan utløse folkeaksjon

«Skynd deg å elske» lyder oppfordringen fra Jostein H. Sandsmark, som mistet datteren Sara i Bjørkelangen-ulykken 11. januar i år. Hans Facebook-gruppe får stadig flere medlemmer.

Søndag lå Jostein H. Sandsmarks nye bok «Pass på liten og på stor» på sjetteplass på VGs liste over generell litteratur. I en kronikk i samme avis oppfordrer han til å starte en folkeaksjon med mottoet « Skynd deg å elske».

Sandsmark har skrevet bok om datteren Sara, som omkom i Bjørkelangen-ulykken 11. januar i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bakerst i boken har han oppgitt e-post-adressen sin, noe som har utløst en veldig respons.

Etter at boken ble utgitt for snart to uker siden, har det strømmet på med e-poster fra kvinner og menn, unge og gamle som forteller at de vil omfavne sine nærmeste og fortelle dem hvor glad de er i dem.

– Slike tilbakemeldinger gjør meg varm om hjertet. Det var jo dette jeg så gjerne ville med boken, skriver han i VG.

Sandsmark sitt håp er at boken kan resultere i en folkeaksjon. Nå har han startet Facebook-gruppen «Skynd deg å elske»,

En brennende påminnelse

En 19 år gammel jente skriver at den er en brennende påminnelse om å vise hverandre kjærlighet.

En 34 år gammel småbarnsfar takker for at Sandsmark minner han på å elske jentene sine enda litt tydeligere - så de aldri er i tvil. Og en pappa på 49 skriver: «Takk for at du peker på viktigheten av å være nær de nærmeste når en kan.»

– Vis kjærlighet og omsorg før det er for seint, oppfordrer Sandsmark.

– Tanken er ganske enkelt at vi skal oppmuntre hverandre til å vise tydelig omtanke, omsorg og kjærlighet i hverdagen. Vi vet ikke hva morgendagen bringer – det har jeg selv så smertefullt fått erfare – men vi har dagen i dag til å elske og ære våre kjære.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

** Hør også: «Saras sang» beveger mange **

Ingen superpappa

Selv tenker han tilbake på de 13 årene med Sara med både vemod og smil:

– Jeg var ingen superpappa, langt derifra, men jeg sa til henne hver eneste dag hvor glad jeg var i henne, og jeg prøvde å gi henne flest mulig klemmer. Dét kan jeg i hvert fall ikke angre på. Så hvis vårt tap kan være en påminnelse om ikke å la sånne sjanser gå fra seg, har det i hvert fall kommet én god ting av dette, mener han.

15. september startet han Facebook-aksjonen «Skynd deg å elske», som i skrivende stund har nesten 1800 medlemmer. Der uttrykker mange takknemlighet for at de får være med.

Les også
Sorgreaksjon kan utløse folkeaksjon
Les også
«Saras sang» beveger mange
Les også
En beretning fra dødsskyggens dalHesteulykken
Les også
Sint på Gud etter datterens dødHesteulykken
Les også
– Jeg var redd pappa skulle slutte å skriveHesteulykken