FORFATTER: Jeremy Hoff har skrevet boken 22.juli-profetien, som konkluderer med at Utøya-terroren var Guds straffedom over Norge. – Jeg er ikke opptatt av hva mennesker tenker, sier han i et e-postintervju med Dagen.

– Som forventet av Edvardsens sønn

Jeremy Hoff sier han ikke er overrasket over reaksjonen fra Rune Edvardsen.

Jeremy Hoff har skrevet boken «22. juli-profetien».

– For de fleste er du relativt ukjent. Hvem er du, hvilken bakgrunn har du og hva gjør du til daglig?

– Jeg er totalt ukjent, og jeg er ikke noe som helst. Herren sørger for mine behov.

– Hvorfor har du valgt å skrive 22. juli-profetien?

– Det var en oppgave som jeg opplevde at Herren kalte meg til på en svært sterk måte.

- Hvordan har du gjort boken kjent?

– Jeg har ikke gjort noe for å markedsføre boken min, unntatt å sende den til noen kristne ledere. Jeg har bare gått gjennom dørene som Herren har åpnet for meg, og jeg vil dra alle steder jeg blir invitert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Boken har spredt seg bare på grasrotsnivå. Ganske mange mennesker har kjøpt ti bøker eller mer på en gang, og jeg gir dem en svært god pris. Jeg er ikke ute etter å tjene penger, men få det det koster å få dette budskapet ut. Folk kan gå til nettsiden min og laste ned de to første kapitlene gratis. Det bør gi dem et ganske godt inntrykk av hva budskapet dreier seg om.

– Hvordan har du opplevd responsen fram til boken ble omtalt på lederplass i Dagen?

– Inntil da hadde responsen vært ganske god, og det er den fortsatt. Budskapet står på solid bibelsk grunn, og det vil fortsatt stå på det grunnlaget. Jeg trenger ikke å forsvare den ytterligere. Hvis noen kan bevise at budskapet mitt er ubibelsk, vil jeg komme med en offentlig unnskyldning.

– Du mener Vebjørn Selbekk har gitt en feil framstilling av synspunktene dine. Hvordan?

– Se mitt offentlige svar til Vebjørn Selbekk.

– Hvilke reaksjoner har du fått i dagene etter at dette sto på trykk?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er ikke blitt kontaktet av en eneste sint eller opprørt person, og jeg er ikke så opptatt av hva mennesker tenker. Jeg har gjort mitt beste for å gjøre Herrens vilje i denne saken, og det er nok for meg.

– Rune Edvardsen sier til Dagen at han frøs på ryggen da han leste boken din. Han spør hvorfor Norge er verdens rikeste land, som det aldri tidligere har vært så bra å leve i, hvis dine påstander stemmer. Han påpeker at mange land går tydelig mot Israel uten at det ser ut til at de opplever straff, mens land i Afrika med svært mange kristne er svært utsatt for vold og grusomheter. Hva svarer du til dette?

– Jeg har skrevet om alle disse spørsmålene og flere til i boken min. Kanskje Rune Edvardsen burde lese den igjen. Men reaksjonen hans er slik jeg ville forvente fra sønnen av en mann (Aril Edvardsen) som åpent har argumentert for Oslo-avtalen, og som faktisk ba om unnskyldning overfor terroristen Yasser Arafat på vegne av kristne i Norge.

Les også
Feilaktig fremstilling
Les også
22. juli-ekstremismen
Les også
– Utøya-pårørende ser det som galskap
Les også
Trekker seg fra De Kristne-verv etter støtte til 22. juli-bok
Les også
Tidens frafall fra Guds ord